Asayiş
  • 10.5.2013 11:49

15 yaşında evlendi, başına gelmeyen kalmadı!..

Sanık Salih Cezvekıran, S.D.'nin gerçek yaşının büyük olduğunu ileri sürdü. 9 aylık hamile olan S.D. ise sanıktan şikayetçi olmayarak, "3.5 aylık hamileyken işkence yaptı. Geçen Kasım'da da beni motorla ezmeye çalıştı. Şimdi ayrı yaşıyoruz. Allah'ından bulsun" dedi. Duruşma, S.D.'nin kemik yaşının tespiti için ertelendi.

Canik İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde oturan S.D. ile Salih Cezvekıran, geçen yıl Temmuz ayında ailelerinin de rızasıyla düğün yapılarak nikahsız olarak evlendi. Kısa süre sonra da S.D. hamile kaldı. 3.5 aylık hamileyken Cezvekıran, kıskançlık nedeniyle S.D.'yi dövüp, göğsüne kırık cam parçasıyla adını yazdı. Gördüğü şiddete dayanamayan S.D. evi terk edip ailesinin yanına yerleşti. Cezvekıran, bir süre sonra sokakta gördüğü S.D.'yi tekme tokat dövüp üzerinden motorsikletle geçtikten sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Ancak S.D.'ye otomobilin çarptığını söyledi. 10 gün yoğun bakımda kalan S.D., hastaneden taburcu edilince polise giderek birlikte yaşadığı Salih Cezvekıran'ın kendisini dövdüğünü, motosikletle kendisini ezdiğini söyledi. Bu ifade üzerine Salih Cezvekıran sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Salih Cezvekıran hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu davada tutuklu yargılanan Salih Cezvekıran hakkında ayrıca yaşı küçük olan S.D. ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle de 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ikinci bir dava açıldı.

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR

S.D.'nin olay tarihi olan Temmuz ayında nüfus kayıtlarındaki yaşının 15'ten küçük olduğunun tespit edilmesi üzerine 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle bu davadan tutuksuz yargılanan Salih Cezvekıran, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Genç kızla ailelerinin rızası doğrultusunda birlikte yaşamaya başladıklarını söyleyen sanık, "Ben pazarcılık yaparım. 2-3 yıl gönül ilişkimiz oldu. Sonra evlenmeye karar verdik. Düğün yaptık. Evlendiğimizde S.D.'nin gerçek yaşı 17'dir. suç işleme kastım yoktu" dedi. Tutuksuz yargılanan sanığın annesi Asiye Mengütekin ile babası Salih Cezvekıran, genç kızın yaşını tamamladığı zaman resmi nikah yapacaklarını söyledi. S.D.'nin annesi Seven D. ile babası Bahri D. de kendilerinin suçsuz olduklarını ileri sürdü.

'ALLAH'INDAN BULSUN'

Duruşmaya katılan ve 9 aylık hamile olan S.D. ise sanığın kendisine şiddet uygulaması nedeniyle ayrıldıklarını belirterek, "Anlattıkları doğrudur. Karı koca hayatımız vardı. Kendi rızamla onunla birlikte oldum. Sonra hamile kaldım. Ancak göğsüme cam kırığı ile adını yazıp beni dövünce, evi terkettim. Ailemin yanında yaşıyorum. Beni sokakta görünce hamile olmama rağmen dövdü. Motosikletinin tekeriyle kafama baskı yaptı. Bu suçtan dolayı tutuklandı. Ancak ben ondan şikayetçi değilim. Allah'ından bulsun" diye konuştu. Mahkeme genç kızın yaşının tespiti ve gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Salih Cezvekıran'ın, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamasının da devam ettiği belirtildi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER