Yaşam
  • 10.11.2004 00:36

16 YAŞINDAKİ YEĞENİNİ FUHUŞA TEŞVİK EDEN DAYISI 4.5 YIL HAPİS YEDİ

Kahramanmaraş'ta, yaklaşık 1 yıl önce 16 yaşındaki öz yeğeni G.K.'yi para karşılığı fuhuşa teşvik ettiği gerekçesiyle hakkında dâvâ açılan Mehmet Kabalcı, 4 yıl 6 ay hapis cezâsına mahkûm oldu. G.K. ile ilişkiye girdikleri iddia edilen 11 sanık ise 5 ay 25'er gün hapis cezâsına çarptırıldı.


Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dâvânın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanık Mehmet Kabalcı ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Durdu Kenger, Zekeriye Dilbirliği, Emrullah Gök, Erdoğan Demir, Ömer Büyüktanır, Mali Göçer ve Rüstem Güler hazır bulundu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen dayı Mehmet Kabalcı, yeğeni G.K.'ye babası olmadığı için kendisinin baktığını ifade ederek, "Böyle bir şey yapmadım, beraatımı istiyorum" dedi.


Tutuksuz yargılanan sanıklar, G.K ile ilişkiye girmediklerini belirterek beraatlarını istedi. Savcı tarafından mütalaanın okunmasının ardından mahkeme başkanı, duruşmanın sona erdiğini belirterek kararını açıkladı.


Buna göre, Mehmet Kabalcı küçük yaşta çocuğu fuhuşa teşvik suçundan TCK'nın 430/2 maddesi gereğince 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada küçük yaştaki mağdure ile ilişkiye girdiği öne sürülen Durdu Kenger, Zekeriye Dilbirliği, Emrullah Gök, Erdoğan Demir, Mali Göçer, Rüstem Güler, Ersin Ulukan, Remzi Özkan, Ahmet Ateş ve Musa Tekin ayrı ayrı 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Musa Durak ise beraat etti.


 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:15

İLGİLİ HABERLER