Yaşam
  • 10.11.2004 01:17

HACI ADAYLARI DİKKAT!.. GRİBE KARŞI ÖNLEM ALMAK GEREKİYOR...

Suudi Arabistan hükümeti hacı adaylarının grip aşışı yaptırmalarını istedi. Hacı adayları zorunlu olarak yapılması istenen menenjit aşısıyla birlikte grip aşısı da olacak.

Adayların aşılarını bu ay içerisinde yaptırması gerekiyor. Suudi yetkililer, dünyanın birçok bölgesinden hacı adaylarının Mekke'ye geldiğini hatırlatarak, sürekli kalabalık ortamlarda bulunan hacı adayları arasında özellikle solunum yoluyla bulaşan hastalıkların yayıldığına dikkat çekti. Suudiler Diyanet'ten hacı adaylarına grip aşısını önermelerini istedi.

Kalabalık ortamlarda hapşırma, öksürme hatta konuşma ile bile son derece kolay bulaşabilen gribin, özellikle 50 yaş üzerindeki kişilerde, şeker hastalarında, yüksek tansiyonlularda, kalp hastalarında, astımlılarda tehlikeli olduğu biliniyor. Dr. Tamer Pehlivan, hacı adaylarının büyük çoğunluğunun 50 yaş üzerinde olduğunu hatırlatarak, hac döneminin kış ayına denk geldiğine dikkat çekti. “Gribe yakalandıktan sonra kullanılan ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, antigripal ilaçlar sadece geçici bir rahatlama sağlıyor.” diyen Dr. Pehlivan, gribe karşı en etkili ve ekonomik korunma yolunun grip aşısı olduğunu ifade etti.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:15

İLGİLİ HABERLER