Bilim
  • 26.4.2007 00:11

17 MİLYON ADSL ABONESİ ARALARINDA BEDAVA KONUŞACAK

İSTANBUL  - Superonline, ipTV ve SuperTALK teknolojilerini Türkiye'de ilk defa uygulamaya başlıyor.


Superonline tarafından uygulamaya konulacak her iki proje 26 Nisan 2007 tarihinde saat 11:00'de Superonline merkez binasında Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal tarafından kamuoyuna tanıtılacak.


Konuya ilişkin Superonline'den yapılan açıklamada, Superonline'ın eviniz veya iş yerinizde kullandığınız normal sabit telefonla, ADSL modem üzerinden 17 milyon ADSL aboneleriyle bedava konuşabilecek SuperTALK hizmetini uygulamaya geçirdiği bildirildi.
Açıklamada, "SuperTALK abonesi olan yan komşunuzla ya da SuperTALK abonesi diğer şehirlerdeki sevdiklerinizle artık bedava konuşabileceksiniz. SuperTALK abonesi olmasanız bile bu hizmetle uluslar arası, şehirler arası ve gsm aramalarınızda yüzde 80'e varan avantajlarla ucuza konuşacaksınız. Kısacası, her durumda kazançlı olacaksınız" ifadeleri kullanıldı.


Açıklamada ayrıca, diğer bir yeniliğin ise Amerika ve Avrupa'da uygulamaya geçen ipTV'nin şimdi Superonline ayrıcalığı ile Türkiye'ye getirildiği belirtildi.


Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: "Bu sistemle, normalde izlediğimiz ulusal, uluslar arası ve tematik kanalları izleyebildiğiniz gibi sistemin kaydedebilme fonksiyonuyla canlı yayını dondurulabilir, kaydı ileri- geri sarabilirsiniz ya da kaydedip sonra izleyebilirsiniz. Video on Demand sistemiyle, sürekli güncellenen film arşivimizden, seçtiğiniz filmler hakkında ön bilgi alabilir, dilediğiniz an başlatıp durdurabilir ileri veya geri sarabilirsiniz. Kendi film ve müzik arşivinizi oluşturabilir, merkezi sistemimizde size ayırayacağımız yerde saklayabilir, fotoğraf albümlerinizi oluşturabilirsiniz. TV'de internet ile uzaktan kumanda veya kablosuz klavye yardımı ile interneti kullanabilir, e-mail lerinizi kontrol edebilir, cevaplandırabilir, "sohbet" odalarına girebilir, kısacası internetin tüm kolaylığına, rahat koltuğunuzda otururken evinizdeki televizyondan erişebilirsiniz."


Açıklamada ayrıca, "Superonline'ın ipTV sistemine bir ilk daha getirerek ipTV teknolojisine kamera sistemini eklediği, bu sistemle kameralar yardımıyla eviniz veya iş yerinizdeki mekanları canlı olarak izleyebilirsiniz" denildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:47

İLGİLİ HABERLER