Gündem
  • 8.6.2008 16:33

6.5’LUK DEPREM YUNANİSTAN’IN YÜREĞİNİ AĞZINA GETİRDİ…

Yunanistan'da merkez üssü ülkenin batısındaki Patras kenti yakınları olduğu sanılan bir yer sarsıntısı meydana geldi.
Yunan basın-yayın organları, başkent Atina'da da hissedilen depremin muhtemelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğünde olduğunu duyurdular.

İlk belirlemelere göre can ve mal kaybından söz edilmedi. Ancak Atina'da bile halk panik yaşadı. Yunanistan'ın kıyı kenti Patras, Atina'nın 250 kilometre batısında yer alıyor.

CAN KAYBI YOK

Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Andravida kentinde saat 15.25'te meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremin, bölgenin yerleşim birimlerinde binalarda maddi hasara yol açtığı, can kaybı bildirilmediği açıklandı.
     Yunan basın-yayın organları, tüm Yunanistan'da hissedilen, ancak Mora'daki Amaliada, Pirgos, Patra ve Bartolomio kentlerinde özellikle etkili olan sarsıntının Pirgos kentinde bir kilisenin yıkılmasına ve bir diğerinde ciddi maddi hasara yol açtığını, Patras kentinde eski bir binanın çöktüğünü ve bölgedeki köylerde özellikle eski yapıların ciddi hasar gördüğüne ilişkin bilgiler geldiğini duyurdular.
     Bazı binalardan kopan parçaların ve kırılan camların hafif yaralanmalara yol açtığını kaydeden basın-yayın organları, Atina'dan bir arama-kurtarma (EMAK) ekibinin deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktığını belirttiler.
     Deprem bölgesi ve çevresiyle iletişim kurmakta zorlanıldığını, itfaiye ekiplerinin ise asansörlerde mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten basın yayın organları, ilk depremi takip eden ve büyüklükleri 4.7'ye ulaşan artçı depremlerden endişe eden halkın yollara döküldüğünü kaydettiler.
     Öte yandan, depremin şiddeti ve merkez üssü hakkında değerlendirmede bulunan Yunanlı deprem bilimci Gerasimos Papadopulos, sarsıntının 10 kilometre derinlikte meydana gelmesi, yani yüzeye yakın olması nedeniyle, Yunanistan'ın büyük bölümünde hissedildiğini ve kaydedilmeye devam eden artçı sarsıntıların bölgede şiddetle hissedileceklerini açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:45

İLGİLİ HABERLER