Yaşam
  • 11.2.2008 07:06

8 YAŞINDA AMA NE ENGELLERİ AŞMAYI BAŞARDI!..

7 aylıkken beynindeki tümör yüzünden kör olan, yürüyemeyen ve konuşamayan Miray, küçücük yaşamına 14 ameliyat sığdırdı. Şimdi 8 yaşında ve engelleri yendi.

İstanbul'da yaşayan küçük Miray, 8 yıllık yaşamına 14 ameliyat sığdırdı. Hayatta kalması ailesi için mucize gibi. Henüz 7 aylıkken beyninde çıkan tümör nedeniyle kör olan ve ardından vücudunda spastisite oluşan Miray Kulaklıoğlu, 4 yaşına kadar konuşamadı.

29 GÜN YOĞUN BAKIM...
7 yaşına kadar da yürüyemeyen küçük kız, artık hem istediği cümleyi kuruyor hem de ayakları üzerinde durabiliyor. 7 aylıkken doktorların menenjit teşhisi koyduğu Miray, 20 gün içinde tüm hareket kabiliyetini kaybetti ve görmemeye başladı. Çekilen MR sonucunda, küçük kızın beyninde ur olduğu anlaşıldı. Miray'ın beynindeki ur, 8.5 saat süren riskli bir ameliyatla alındı. Yoğun bakımda kaldığı 29 gün boyunca, annesi Mihrinur Kulaklıoğlu (38) yanından bir an olsun ayrılmadı.

İLK SÖZÜ 'ANNE' OLDU
Bankacı anne, kızına her gün kitap okudu, kulağına şarkılar fısıldadı, müzikler dinletti. Mihrinur Kulaklıoğlu, kızının gözlerini açıp "Anne" diye ağladığı o mutlu anı hiç aklından çıkartamıyor. Miray, beyin ameliyatının ardından 8 ay sonra görmeye, 4 yaşında da konuşmaya başladı. 14 kez bıçak altına yatan Miray, şimdi az da olsa yürüyor ve tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:53

İLGİLİ HABERLER