Dünya
  • 1.7.2005 20:56

AB DÖNEM BAŞKANI RESMEN İNGİLTERE

LONDRA - İngiltere'nin AB Dönem Başkanlığı, Başbakan Tony Blair'in Avrupa Komisyonu başkanı ve üyeleriyle yaptığı görüşmeyle resmen başladı.
    
Bu sabah Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve üyeleriyle bir araya gelen Blair, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.
    
Başbakan Blair, 6 ay boyunca AB dönem başkanlığını üstleneceklerine dikkat çekerek, ''Bu onurlu görevi çok ilginç bir dönemde devralıyoruz'' dedi.
    
Blair, toplantı sırasında Türkiye'nin AB üyeliği konusunda, ''AB Komisyonu'nun Türkiye konusunda belirlediği taahhütleri yerine getirmemiz son derece önemli'' dedi.
    
Müzakerelerin başlamasıyla ortaya çıkacak süreçte, komisyonun koyduğu kriterlerin mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Blair, ''Bu bir dengedir. Biz sorumluluklarımızı ve taahhütlerimizi yerine getireceğiz, aynı şekilde Türkiye de üzerine düşeni yapacak'' diye konuştu.
    
AB dönem başkanlığı süresince en önemli genel hedeflerinin Avrupa'nın geleceği üzerindeki tartışmaların ortak bir yolda ve sağlıklı olarak yapılmasını sağlamak olduğunu belirten Blair, sonbaharda yapılacak AB zirvesinin önemine de işaret etti.
    
Genişleme sürecinin öneminin de altını çizen Başbakan Blair, ''Genişleme sürecini, müzakereleri daha ileri noktaya götürmeliyiz'' dedi.
    
AB Komisyonu Başkanı Barroso da yaptıkları toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek, İngiltere'nin adım attığı yeni dönem başkanlığının tarihi bir ana denk geldiğini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:28

İLGİLİ HABERLER