Asayiş
  • 10.3.2013 13:04

Abla ve kardeşi tek kelepçe ile adliyeye çıkartıldılar

BURSA'da, ablası ile cinsel ilişkiye girdikten sonra şantaj yaptığı öne sürülen oto yedek parçacı 33 yaşındaki İlker Karan'ı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Hüseyin Ocakbaşı, cinayeti üstlenen ablası 25 yaşındaki Aslıhan Ocakbaşı ile cinayete yardım ettiği iddia edilen enişteleri 33 yaşındaki Mehmet Tuncel, tutuklandı. Babaları 47 yaşındaki Hasan Ocakbaşı serbest bırakıldı. Abla ve kardeşi adliyeye elleri aynı kelepçeye bağlanarak çıkartıldı.

Bursa'da oturan Aslıhan Ocakbaşı, 2 ay önce Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, İlker Karan adlı kişinin Osmangazi İlçesi İnönü Caddesi'ndeki yedek parça satan mağazasında muhasebe görevlisi olarak çalışırken kendisiyle aşk yaşadığını, daha sonra işten ayrıldığını belirtti. Ancak Karan'ın girdikleri ilişkiyi gizlice kameraya alıp tekrar birlikte olmak için kendisine şantaj yapıp tehdit ettiğini söyledi. Savcılık, İlker Karan hakkında soruşturma başlatırken, 4'üncü Aile Mahkemesi, Ocakbaşı'nın çağrılı sistemle korunmasına karar verdi.

Aslıhan Ocakbaşı'nın kardeşi Hüseyin Ocakbaşı, geçen perşembe akşamı evine giden İlker Karan'a, "Ulan boğazımıza kadar getirdin" diyerek, tüfekle boğazına ateş ederek  otomobilinde öldürdü. Cesedi arka koltuğa taşıyan Hüseyin Ocakbaşı aracı boş bir araziye bırakıp eve geldi. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında polisi arayan Aslıhan Ocakbaşı kardeşinin işlediği cinayeti üstlendi. Polis, yapılan sorguda Hüseyin Ocakbaşı'nı da gözaltına alınca gerçek ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden Hüseyin Ocakbaşı, İlker Karan'ın cesedini arka koltuğa koyarken kan bulaşan pantolonu evlerinin yakınındaki çöp konteynere attığını belirterek yerini gösterdi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Ocakbaşı kardeşler ile babaları Hasan Ocakbaşı ve enişteleri Mehmet Tuncel, ifadeleri alındıktan adliyeye sevk edildi. Elleri aynı kelepçeye bağlanarak adliyeye götürülen abla-kardeş ile enişteleri Mehmet Tuncel tutuklanırken, baba Hasan Ocakbaşı serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:21

İLGİLİ HABERLER