Gündem
  • 2.5.2004 00:06

AB'NİN GENİŞLEME TÖRENLERİNE ERDOĞAN DA KATILDI

DUBLİN - Avrupa Birliği'ne (AB) üye olan ülke sayısı, bugün dönem başkanı İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen törenle 15'den 25'e çıktı.
     Başbakan Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Maliye Bakanı Kemal Unatıkan'ın da katıldıkları tören, İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAlyeese'in resmi konutunun da bulunduğu ''Phoenix Parkı''nda yapıldı.
     İrlanda Cumhurbaşkanı McAlyeese ve Başbakan Bertie Ahern'in açılış konuşmasıyla başlayan törende, ünlü İrlandalı şair Seamus Heaney, ''Avrupa'nın Yeniden Doğuşu'' adını verdiği şiirini okudu ve daha sonra oda orkestrası ''Alpha Dörtlüsü'', şiirin bestelenmiş halini dinleyicilere sundu.
     Törende daha sonra, üye ülkelerden 25 çocuk, ulusal bayrakları devlet ve hükümet başkanlarına teslim ettiler ve bayraklar tören kıtası tarafından RTE Filarmoni Korosu'nun söylediği Beethoween'in Avrupa marşıyla göndere çekildi.
     Bayrakların çekilmesinden sonra, eski üyeler yeni üyeleri kucaklayarak tebrik ettiler.
     Küreselleşme karşıtlarının olay çıkartmasından endişe eden polis, parkı tamamen ziyaretçilere kapatırken yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
     Törenler çerçevesinde İrlanda Cumhurbaşkanı, Dublin'e gelen devlet ve hükümet başkanlarının onuruna bir resepsiyon ve ardından yemek verecek.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER