Asayiş
  • 4.7.2009 17:35

ADANA SEÇİMLERİ AKLANDI

ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana seçimlerinin Cumhuriyet Savcılığı’nda 3 ay sonunda aklanması üzerine “Geç gelen adalet adalet değildir. Adana kamuoyu atılan iftiralarla Türk kamuoyu önünde lekelenmiştir” dedi. 

Adana’da AK Parti ve CHP'nin yerel seçimlerde ''oy sandıklarının tutanaklarında oynandığı'' iddiası üzerine, Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, yapılan inceleme ve alınan ifadeler sonrasında, iddialarla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Seçimler olalı 3 ayı geçti. AK Parti ve CHP’li seçim mağlupları Adana’da seçimlerin huzur ve sükunet içinde neticelenmesini önlemek için sürekli iftira ve dedikodu ürettiler. Yandaş medya aracılığı ortalığı bulandırmak için sürekli bilgi kirliliği yaratarak Adana imajını Türk kamuoyu önünde lekelediler” dedi. 

Kendisine iftira atanlarla yargı önünde hesaplaşmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Durak, şunları kaydetti: 

“Hiçbir dönemdeki seçimlerde seviye bu kadar düşmemiş, ortam çirkinleşmemişti. Seçimler öncesi ve oyların tasnifleri sırasında her türlü iktidar baskısını kullanarak yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali ortaya atılan suçlamalar siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Ancak ben iftiracılarla yargı önünde hesaplaşmaya devam edeceğim.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER