Gündem
  • 23.10.2008 19:47

ADANA'DA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ADANA - Adana'da, suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yakapınar Beldesi Belediye Başkanının da bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, organize suç örgütü faaliyetlerinin tespit ve önlenmesi kapsamında istihbarat çalışması yürüttüğü belirtildi.
Açıklamada, ''İstihbarat çalışmalar sonucunda, DTP'li Yakapınar Belde Belediye Başkanı B.A'nın liderliğindeki organize suç örgütünce, belediye ihale ve mal alımlarında yolsuzluk yapıldığı, usulsüz fatura temin edilerek KDV'si şirketlere ödetip kalan kısmının belediye görevlileri ile paylaşıldığı, birinci derece sit alanı içindeki antik Misis Kenti'nde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğu, kaçak yapılara işlem yapılmayarak kendilerine ve yandaşlarına haksız menfaat sağladığı tespit edildi'' ifadelerine yer verildi.
24 ev ve iş yerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı B.A. ve Yakapınar'ın eski Belediye Başkanı O.K. ile M.C, İ.T, G.K, M.A.T, H.Ö, H.S, Y.K, H.B, S.A, İ.A, N.Ş, S.A, A.A, M.Ş.E, N.T, N.A, M.Y. ve M.N. gözaltına alındı.
Aramalarda, 3 tabanca, 432 mermi, 12 sikke ele geçirildi. Jandarma tarafından diz üstü ve masa üstü bilgisayar, 35 CD ve 10 klasör muhtelif fatura ve evraka el konuldu.
Zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER