Dünya
  • 27.6.2009 13:41

AHMEDİNECAD BATI'YA KARŞI DAHA DA SERTLEŞECEK

TAHRAN (İHA) - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, 2. dönem cumhurbaşkanlığı görevi sırasında Batı'ya karşı politikalarını sertleştireceği mesajı verdi. Ahmedinecad, hükümetinin Batı'ya yönelik politikalarında daha kararlı olacağını söyledi.
İran Cumhurbaşkanı, "Hiç şüphesiz, yeni dönemde hükümet Batı'ya karşı daha kararlı ve güçlü bir yaklaşım içinde olacaktır" dedi.
Ahmedinecad'ın 2. kez cumhurbaşkanı seçildiği henüz resmi olarak ilan edilmedi. Ahmedinecad, yeni yaklaşımıyla ilgili olarak ayrıntıya gitmedi fakat bu ifadelerinin, nükleer programlarıyla ilgili ihtilaf ve Orta Doğu politikalarında Batı'yla uzlaşma konusunda daha gönülsüz olacağı manasına geldiği ifade ediliyor. ABD ve Avrupa'nın İran seçim sonuçlarıyla ilgili tavırlarına tepki gösteren Ahmedinecad, "Bu sefer İran halkı kararlı ve sert olacak ve sizi (Batı) pişman edecek, utandıracaktır" dedi. İran
Cumhurbaşkanı, ülkeleri İran'ın iç işlerine müdahale etmemeye ve kendi sınırları içine çekilmeye çağırdı.
İran, seçim sonrası göstericilere destek verdikleri gerekçesiyle İngiltere, Fransa, Almanya gibi bazı Avrupa ülkeleriyle diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürmeyi planlıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:38

İLGİLİ HABERLER