Dünya
  • 28.6.2009 00:08

ALMANYA'DA ARENAYA YILDIRIM DÜŞTÜ: 13 YARALI

Almanya'da, eski Roma harabeleri üzerinde sahnelenen oyunun seyredildiği bölgeye yıldırım düşmesi sonucu 13 kişi yaralandı.


Olayın, Almanya'nın Aşağı Ren bölgesindeki eski Roma kasabası Colonia Ulpia Traiana harabelerinde, dönemin Roma askerleri, gladyatörleri ve tüccarlarının 400 sanatçı tarafından canlandırıldığı oyun sırasında meydana geldiği bildirildi. Yetkililer, şimşeğin düştüğü sırada, Almanya ve Hollanda'dan yaklaşık 20 bin kişinin oyunu izlediğini söyledi.


Fırtına ve yağmurun başlamasıyla izleyicilerden bazılarının arkeolojik parktaki ağaçların altına sığındığı, şimşeğin ise iki ağaç arasına düştüğü kaydedildi. Polis, 13 yaşındaki bir kız çocuğu dahil, yaralılardan dördünde çok ciddi yanıkların oluştuğunu, diğerlerinin ise büyük şok yaşadıklarını söyledi.


Olay üzerine gösterinin Pazar gününe ertelendiği belirtildi. 2 bin yıl önce Roma lejyonları ve yerel Batavilerin yaşadığı yer Colonia Ulpia Traiana arkeolojik alanı, daha sonra bölgeye yeni bir yerleşim birimi kurulmadığı için günümüze çok iyi muhafaza edilmiş olarak geldi

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:37

İLGİLİ HABERLER