Gündem
  • 9.10.2008 14:49

AHMET ARVASİ HOCANIN ESERLERİ TOPLUCA BASILDI

HÜDAVENDİGAR ONUR
İSTANBUL - Bilgeoğuz Yayınevi Sahibi Oğuzhan Cengiz, Arvasi Hoca'nın bir neslin üzerinde emeği olduğunu belirterek "Türk-İslâm Ülküsü yolunda ışığımız Ahmet Arvasi oldu" dedi.
Arvasi hocanın kaleme aldığı eserleri incelendiğinde bütün gayretinin imanlı bir gençlik yetişmesi olduğunun görüldüğünü anlatan Cengiz, şöyle konuştu: "Bunun için çırpınmış, bunun için kafa yormuş ve aramızdan ayrılana kadar da bu istikametini asla bozmamıştır. Bu hususda başkaları ikballer peşinde koşarken Arvasi gözünü 'büyük ideale' dikmiş, bunun gerçekleşmesi için çaba sarfetmiştir. Arvasi hocayı yakından tanıyanlar bu çabanın asla anormal bir çaba olmadığını müşahade etmişlerdir."
Çağımızın önemli ilim, ahlak ve fazilet insanlarından biri olan S.Ahmet Arvasi'nin insanları özellikle ülkücü gençleri aydınlatma yolunda durmadan çalıştığını, fikir ürettiğini belirten Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle ülkücü gençlerle ilgilenmiş, hep onların saadetleri için çırpınıp durmuştur. Arvasi hoca, bu gençlere el uzatarak adeta onların koruyucu meleği olmuş, onların yerine fırtınaları göğüslemiştir. Türk insanının her zamandan daha çok bugün Arvasi hocanın eserlerine ihtiyacı vardır. Kendini muhafaza etmek ve gayeden sapmak istemiyorsa çölde kalan insanın suya duyduğu hasret kadar bu eserlere de ihtiyacı olduğunu bilmelidir. Çünkü bu eserler okuyanları gerçek ve tek çıkar yol olan Allah'a (cc) ve Resulü'ne çağırmaktadır. Yani Türk-İslâm Ülküsü'ne çağırmaktadır."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER