Yaşam
  • 28.10.2008 03:26

AHMET HAKAN: 'İMAJIM YAŞADIĞIM HAYATI AŞIYOR!..'

Kanal D'de Güneri Civaoğlu'nun 'Şeffaf Oda' programına konuk olan Ahmet Hakan, toplumda kendisi hakkında yanlış bir imaj oluştuğunu söyledi.
Civaoğlu'nun esprili bir şekilde yönelttiği "Sen, kamuoyundaki genel kanıya göre çapkın bir adam izlenimini veriyorsun. Tip tavır olarak değil ama sicilin böyle" sözleri üzerine Ahmet Hakan, "Ben aslında daha munis bir insanımdır. İmajım biraz yaşadığım hayatı aşan bir durumda. Onu söyleyebilirim" diye konuştu.
Daha sonra konuyu aşka getiren Güneri Civaoğlu, Ahmet Hakan'a "Yazılarına etki yapıyor mu sevdiğin sevildiğin, doruklarda olduğun anlar? Bu senin yazılarına yansıyor mu?" diye sordu.
Ahmet Hakan ise "Hiç yansımıyor, hiç aksetmiyor. Performansı etkiliyordur belki. Olumlu anlamda da dip yaptığım zamanlarda da çok fazla yansıttığımı söyleyemem. Ben biraz matematiksel yazdığım için. Ama insanın haleti ruhiyesini belirler bunlar. Payı az yani yüksek değil. Onu söylemek istiyorum" dedi.
Siyaseti asla düşünmüyorum
Güneri Civaoğlu, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a siyaset yapmayı düşünüp düşünmediğini de sordu. Ahmet Hakan, 'Hiç düşünmem asla ama iyi bir danışman olabilirim" yanıtını verdi. Bu sözler üzerine Güneri Civaoğlu, espirili bir dille "Kaliteli bir danışman olabilirsin de iyi olur musun bilmiyorum!" diye konuştu.
Civaoğlu'nun sözlerine çok gülen Ahmet Hakan, "Ya batırırım ya çıkarırım" dedi. Ancak Civaoğlu esprili konuşmasına devam etti: "Hayır canım, sen ikisini de yaparsın da dilin ne yapar onu bilmiyorum."
Ahmet Hakan da bu yorum üzerine "Onu ben de bilmiyorum. Ama siyaseti hiç düşünmüyorum. Tarzım değil" şeklinde konuştu.
Arkadaşlarım ayrı dünyalardan
Güneri Civaoğlu, Ahmet Hakan'a kimlerle görüştüğünü ve arkadaşlık yaptığını da sordu. Ahmet Hakan bu soruya "Gazeteci arkadaşlar var, meslektaşlarım. Onların dışında apayrı dünyalardan arkadaşlarım var. Ayrı ayrı dünyaların insanları oldukları için biraz bölünerek onlarla arkadaşlık yapıyorum. Cafede buluşuyoruz, yemek yiyoruz, evde buluşuyoruz" diye yanıt verdi.
Ya nefret ediyorlar ya çok seviyorlar
Yazılarından dolayı kendisine bir çok mesaj geldiğini belirten Ahmet Hakan, "Kendi açımdan şöyle bir durumla karşı karşıyayım, bana çok küfür ediliyor. Ya sövgü dolu mesajlar alıyorum ya da övgü dolu mesajlar alıyorum. Ya çok nefret ediliyorum ya çok seviliyorum" dedi.
Zaman zaman bazı kesimlere yönelik yazdığı yazılar için de "Bir zihniyeti deşifre etmek istiyorum" diyen Ahmet Hakan, şöyle konuştu: "Mesela etki alanı çok dar, 30 bin 40 bin olan bir gazetenin yazarıyla niye uğraşıyorsun diyorlar. Ben o yazarla uğraşmıyorum, o yazar bir zihniyeti temsil ediyor. Onun etkilediği bir alan var ve o zihniyet ülkemizde çok yaygın. O probleme, o zihniyete işaret etmemiz gerektiğine inanıyorum."
Civaoğlu'nun üslubu ile ilgili yorumuna da Ahmet Hakan, "Ben hem bir üslup sahibi olma gayretindeyim hem de bir takım şifreleri de çözmeye çalışıyorum" açıklamasını yaptı.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:55

İLGİLİ HABERLER