Yaşam
  • 28.10.2008 07:51

"BENDEN OLSA OLSA ÇAKMA TÜRBANLI OLUR"

İSTANBUL - - Başbakan Erdoğan'ı konuk ettiği programın ardından yaptığı kedi benzetmesi nedeniyle yine çok tartışılan Hülya Avşar, Referans gazetesinden Nuray Başaran'a verdiği röportajda, her konuda yorum yaptı. Daha önce yaptığı açıklamalarda "Türban takabilirim" diyen Hülya Avşar, bu kez farklı konuştu: "Benden olsa olsa çakma türbanlı olur..." İşte o röportaj...
Bir kısmı da özellikle Başbakan ve Cumhurbaşkanı eşlerini rol model alan kadınların örtünmeye başladığını söylüyor. Hatta daha ileriye gidip, devlette ya da hükümette işi olan ya da iş almak isteyen kişilerin eşlerinin başlarını örttüğünü iddia ediyor.
Evet, böyle bir şey de yazmıştım. Korsan başörtülüler diye yazmıştım. Bence tehlike nerede başlar biliyor musunuz? Bundan sonraki seçimlerde AK Parti aynı oranda ya da daha yüksek bir oy alırsa.
Peki, yerel seçimlerde en az yüzde yetmiş belediyeyi alacağı söyleniyor. O zaman bir tehlike söz konusu olacak mı? Size göre?
Belediyelere ve yaşadıkları bölgelere göre, belediye başkanlarına güvenen insanlar var. Çünkü o çok önemli. Belediye başkanları, AK Parti'nin belediye başkanı diyelim ki Zeytinburnu Belediye Başkanı. O Zeytinburnu bölgesini çok rahat etkiliyor bence, içten içe de etkiliyor. Mahallede komşuluk rahat yaşansın diye de, insanlar rahat yaşasın diye de, sokak baskısı meselesi de devreye giriyor. Korsan türbanlılar, çakma türbanlılar çoğalacak.

KORSAN TÜRBANLILAR VAR
Nasıl yani korsan, çakma türbanlı?
Her türbanlıyı kendinden zannedecekler, bence bu onlar için iyi değil.
Kaç çeşit türbanlı var? Onları nasıl ayırt ediyorsunuz?
Bazıları, gerçek türbanlıların yerine iş bulmak için yada kendilerini kabul ettirmek için türban takacaklar. Bunlar korsan olacak. Sonra mecburi olursa, bizler de türban takarsak yani, o da çakma olacak. Mesela benden olsa olsa çakma türbanlı olur.
Hayrünnisa Gül'ün programınıza katılmayacağına dair yaptığı açıklama, Başbakan'la ilgili kedi benzetmesi yaptığınız döneme denk gelmesi masum bir tesadüf olabilir mi?
Emin değilim ama olabilir.
Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz korktular mı? Çekindiler mi? Onlar da bir benzetmeyle karşı karşıya kalmamak için önlem mi aldılar?
Ben son derece yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Ben Başbakan'ın yerinde olsaydım, danışmanlarıma derdim ki,"Basına şöyle bir beyanat verin: Teşekkür ederim. Ne kadar güzel bir şey Hülya Hanım beni kediye benzetmiş, kedileri çok severim." Mutlaka öyle bir beyanat verdirirdim. Hayrünnisa Hanım'ın da, özellikle gelip orada gayet medeni, hoş bir sohbet yapmasını isterdim eğer danışmanı olsaydım.

FİRST LADY RÜKÜŞ
Hayrünnisa Hanım'ın görünüşü sizce çağdaş mı? Örtünme şekli, giyimi…
Hiç değil çok rüküşler.
Türbanlı da şık olunabilir mi size göre? Siz hiç türban şıklığı denemeyi düşündünüz mü?
Şapka takarak evet.
Emine Hanım'la, Hayrünisa Hanım'la bir arada, bir ortam da bulundunuz sanıyorum.
Emine Hanım'la evet ve severim de. Hayatımda tanıdığım en zeki insanlardan birisi.
Beraber olduğunuzda hiç bu konuları, mesela türbanı konuştunuz mu Emine Hanım'la?
Hayır, hayır hiçbir zaman. Emine Hanım'la bir araya gelmemiz tamamen tesadüf ama özel bir sevgim var. Çok daha önceden tanışıyorduk çünkü çok önceden tanışıyoruz. Onun da bana bir sevgisi olduğunu düşünüyorum.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:55

İLGİLİ HABERLER