Spor
  • 20.3.2018 00:05

AIi Koç'tan Aziz Yıldırım'a : Hiç vicdanın sızlamıyor mu?

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Wow Otel'de düzenlenen Büyük Buluşma Etkinliği'nde açıklamalarda bulundu. 4 bini aşkın kişiye hitap eden Koç, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe'yi böldü" ithamına yanıt verdi.

Ali Koç'un Aziz Yıldırım'a yanıtı ve ileriye dönük projeleri hakkında yaptığı konuşma şu şekilde:

Değerli Kongre Üyelerimiz, Canlı Yayınımız Vesilesiyle Gecemize Ortak Olan Değerli Destekçilerimiz, Sevgili Fenerbahçe Taraftarları;

Bu önemli geceye katıldığınız için şahsım ve ekibim adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, hoş geldiniz.

Sözlerime öncelikle bu muhteşem geceyi organize eden ekibe değinerek başlamak istiyorum.

Bizi bugün binlerce kongre üyemizle bir araya getiren organizasyon ekibinin, haftalardır çok detaylı ve yoğun bir çalışma ile bugünü planladıklarını biliyoruz.

Geçen hafta çalışmaları görmek için kendilerine yaptığım ziyarette, müthiş bir amatör ruhla fakat son derece profesyonelce hazırlandıklarını görmek, bizi çok etkiledi.

Tamamen gönüllülük esasıyla yapılan bu titiz çalışma için kendilerine teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Böylesine tutkulu ve coşkulu bir ortamda, binlerce Fenerbahçe sevdalısının önünde söz almak benim için büyük bir onur, gurur ve heyecan vesilesi.

Fenerbahçe’mizin tarihine yön verecek seçimli olağan genel kurulumuza sayılı günler kala, siz değerli kongre üyelerimizin ve taraftarlarımızın seçim sürecine bu denli sahip çıkıyor oluşu, benim ve ekip arkadaşlarım için paha biçilmez bir motivasyon kaynağı.

Sizlerin huzurunda, bizlere gösterdiğiniz teveccüh ve desteğe minnet duyduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.

Gündemimiz Fenerbahçe’mizin bugünü ve geleceği.
Ancak gündemimize geçmeden önce hayatımızda çok daha önemli bir husus var. O da Afrin’de ülkemizin birlik, beraberlik ve bekası için canlarını ortaya koyan evlatlarımız.

Devletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu zorlu ve kutsal yolda muvaffakiyet; Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.
Yeni haftaya, artık bir gelenek haline gelen derbi galibiyeti ve onun yaşattığı mutlulukla başlamayı umuyor ve diliyorduk. Ancak istemediğimiz bir sonuçla maçı beraberlikle tamamlayarak, şampiyonluk yolunda büyük bir fırsatı kaçırdık.

Yine de kalan 8 maçımızı kazanarak umudumuzu son dakikaya kadar koruyacağımıza inanıyorum. Çünkü Fenerbahçe varsa, umut bitmez.

Biz Fenerbahçeliler olarak, tüm gücümüz ve enerjimizle son düdüğe kadar şampiyonluğa inanmalı ve tribünleri doldurarak yine takımımızın en büyük itici gücü olmalıyız.

Bugün burada sizlere adaylığımızdan, Özlediğimiz Fenerbahçe’den, planlarımızdan kısacası hayal ettiğimiz Fenerbahçe dünyasından bahsetmek istiyoruz.

Yaklaşık 2 aydır kongre üyelerimiz ve taraftarlarımızla çeşitli temas ve istişarelerde bulunduk. Bu temaslar sırasında sizlerin sorularına yanıt vermeye özen gösterirken; bir yandan da dilimiz yettiğince hep özlediğimiz ve hayal ettiğimiz Fenerbahçe’yi ve neden bu yola çıktığımızı anlatmaya çalıştık.

Aslında size şimdi göstereceğimiz kısa filmimizi, hayallerimizin çok güzel bir özeti olarak da algılayabilirsiniz.

Evet, eski heyecan için yeni kan dedik ve bu yola baş koyduk.

Bugün gelinen noktada maalesef Fenerbahçemizin en büyük probleminin, bizi biz yapan ve en büyük gücümüz olan taraftarımızın ve halkın, Fenerbahçemizden yavaş yavaş uzaklaşması olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçemizin, çok ama çok üzücü bir şekilde, taraftarıyla arasındaki sıcak bağın eskisine oranla zayıfladığına içimiz acıyarak şahit oluyoruz.

ESKİ HEYECAN, YENİ KAN

Özellikle son 2 sezonda mabedimiz Kadıköy’deki taraftar ortalamamız, tarihimizde hiç alışık olmadığımız seviyelere inmiştir. Hatta bu alanda maalesef ezeli rakiplerimizin gerisine düştüğümüzü dahi söyleyebiliriz.

Aynı dönemde, sahamızda rekor seviyede puan kayıpları yaşamamızı bunun sonucu olarak görebiliriz.

Bununla beraber, Anadolu’da Fenerbahçe’mizin futbol maçları eski heyecan, coşku ve kalabalıkla izlenmiyor.

Yeni nesilleri Fenerbahçeli yetiştirme konusunda da tarihimizde hiç olmadığı kadar ciddi bir uyarıyla karşı karşıyayız. 
Eski Heyecan İçin Yeni Kan Dedik. İşte bu yüzden eski heyecan için yeni kan dedik ve Fenerbahçe’mizin sahip olduğu büyük potansiyeli yeniden harekete geçirmeye talip olduk.
Önceliğimiz camianın kenetlenmesi.

Peki, biz nasıl bir Fenerbahçe hayal ediyoruz?

Göreve geldiğimiz takdirde, 4 Haziran itibariyle görmeyi arzu ettiğimiz ve gecemizi gündüzümüze katarak sizlerle beraber ortaya çıkarmak istediğimiz Fenerbahçe nasıl bir Fenerbahçe?

Şeffaf, hesap veren, ayakları yere sağlam basan bir mali yapı ile her anlamda özgür bir Fenerbahçe.

Bu güçlü yapının yanında istikrarlı sportif başarısı ile ulusal ve global arenada yükselen, değerlenen bir Fenerbahçe.

1907’den bu yana taşıdığı ilke ve değerleri, çağdaş, vizyoner ve saygılı bir yönetimle gelecek nesillere taşıyan bir Fenerbahçe.

Türk sporunun marka değerini yükselten öncü ve örnek bir Fenerbahçe.

Güncellenme Tarihi : 20.3.2018 00:59

İLGİLİ HABERLER