Gündem
  • 12.3.2014 22:28

AK Parti Kılıçdaroğlu'nu Şaban ilan etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Kılıçdaroğu diyor ki, artık benim elimi öpseler de onlarla televizyonda tartışmaya çıkmam. Bu söz bize Hababam sınıfını hatırlattı. Kemal Kılıçdaroğlu’nu aslında Türk siyasetinin Şaban’ı olarak ilan etmek lazım” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin Kırklareli Teşkilatı ile bir araya gelerek yerel seçim çalışmalarını değerlendirdi. Şentop, siyasi tarih yazarların 30-40 sene sonra Kılıçdaroğlu’nu nasıl hatırlayacaklarını merak ettiğini dile getirerek, “Kılıçdaroğlu bizim siyasi tarihimize siyasi zevzeklik örneği olarak geçecek bir adamdır. Zevzeklik bizim lügatimizde birbirleriyle irtibatı olmayan sözleri arka arkaya sıralamak anlamına geliyor. Konuşmalarını dinleyin kendisinin, bir cümle ile bir sonraki cümle arasında bir irtibat yok. Cümle cümle konuşan bir adam, metin, paragraf olarak konuşmuyor. Kılıçdaroğlu, ‘Onlarla elimi öpseler televizyona çıkıp tartışmaya çıkmam’ diyor. Kılıçdaroğlu bu sözlerle bize hababam sınıfını hatırlatıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu aslında Türk Siyaseti'nin Şaban'ı ilan etmek lazım" ifadelerini kaydetti.

“TÜM MUHALEFET SİYASİLERİNİN AĞZINDA AK PARTİ’Yİ KÖTÜLEMEK VAR”

Şentop, 30 Mart’ta Türkiye’nin yerel seçim yerine, genel veya referanduma gidiyor gibi muhalefet partililerin AK Parti’yi kötüleme, iftiralarla miting yaptığını ifade ederek, “Türkiye’de kamuoyuna baktığımızda, yazılı, görsel medyaya, muhalefet partilerinin genel başkanlarının sözlerine baktığımızda, hatta muhalefet partililerin belediye başkan adaylarının konuşmalarına baktığımızda bir yerel seçim yapıldığı havasını sezmek mümkün değil. Sanki bir referanduma gidiyoruz veya bir genel seçim yapıyoruz gibi tablo var. Tüm konuşmalar Türkiye’de aslında Türkiye’nin meseleleri ile ilgili değil AK Parti yönelik ithamlar, iftiralar ile geçiyor. Hele hele CHP Genel Başkanı Türk siyasetinde çeşitli siyasetçiler vardır. Bunlar sadece siyasi güçleriyle tarih, siyasete kattıklarıyla anılmamışlardır. Hepsinin siyasi tarihimize kazandırdığı bir takım isimler tablolar vardır. Mesele Osman Bölükbaşı’nın Türk Siyasetine zeka örneği bir insandır. Çoğu zaman fazla oy alamamıştır ama konuşmalarıyla Türk Siyasi Tarihinde renk bırakmış bir isimdir. Süleyman Demirel’in Necmettin Erbakan Hocamızın kattığı renkler vardır” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:57

İLGİLİ HABERLER