Gündem
  • 11.5.2013 12:34

Akdoğan : Dünkü tavır tam bir statükocu tavırdır

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, çözüm süreci konusunda, "Biz iktidar olarak taşın altına sadece elimizi değil, gövdemizi de koyduk" dedi.
     
     Toplantı öncesi konuşan Akdoğan, Türkiye'nin onlarca yıldır, on binlerce insanın hayatını kaybettiği son derece acılı, sancılı ve kanlı bir süreci yaşadığını belirterek, bu sorunun Türkiye'ye yakışmadığını söyledi.
    
     -"Bu sorundan artık kurtulmamız gerekiyor"
    
     Akan kan ve gözyaşının çok büyük bir toplumsal travma ürettiğini kaydeden Akdoğan, bunun Türkiye'ye ayak bağı olduğunu dile getirdi.
     "Bundan kurtulmak hepimizin meselesidir" diyen Akdoğan, şöyle konuştu:
     "Bu yüzden bütün toplum kesimleriyle bir araya gelerek, en geniş katılımla bu süreci devam ettirmeye çalışıyoruz. Akil İnsanlar Heyeti, il il bütün Türkiye'yi dolaşıyor, AK Parti teşkilatları ve oluşturduğumuz heyetler, bütün bölgelerde değerlendirmeler yapıyor, hemen hemen her gün arkadaşlarımız vatandaşı, sivil toplum kuruluşlarını dinliyor. Bu süreci hep beraber nasıl neticelendirebilirizin arayışı içerisindeyiz.
     Dün de söyledim, artık 'silahsız kuvvetler' devrede olmak durumda. Sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine, vakıflara, derneklere ve cemaatlere çok büyük görev düşüyor. Biz iktidar olarak taşın altına sadece elimizi değil, gövdemizi de koyduk ama bütün toplum kesimlerin bu sürece destek vermesini istiyoruz. Bu hepimizin sorunu. Bu sorun, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü, toplumsal huzuru ve iç barışı, 2023 hedeflerine ulaşması ve bölgesel etkinliğini geliştirmesi açısından çok büyük önem taşıyor. Bugünün Türkiye'sine yakışmayan bu sorundan artık kurtulmamız gerekiyor. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü geliştirebilmemiz, kardeşliğimizi pekiştirmemiz de bu sorunu geride bırakmamızı gerektiriyor. Bunu sadece terör meselesinden kurtulmak, onu geride bırakmak olarak algılamayalım. Bu bir demokratik Türkiye'ye inşa etme sürecidir. Özellikle 12 Eylül referandumu ve 22 Temmuz seçimleri demokratik bir devrimdi."
    
     -"Dünkü tavır tam bir statükocu tavırdır"
    
     Milletvekili Akdoğan, daha ileri demokrasiye ulaşabilmek için başlattıkları sürecin toplumda büyük bir umuda dönüştüğünü vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Bu noktada elbette muhalefetin desteği de katkısı da önem taşıyor. Toplumda büyük bir umut var ama bu umudun karşılığını siyasi aktörlerde yeteri kadar göremiyoruz. Bazı gazeteci arkadaşlar Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları soruyorlar. Ben de onlara dedim ki; 'CHP sözcülerinin açıklamalarını yorumlamadan 48 saat bekliyorum, ondan sonra değerlendirme yapıyorum.' Çünkü 24-48 saat içerisinde söylemleri değişebiliyor,, vazgeçebiliyorlar. Birileri çıkıp bu onun 'kişisel görüşüdür' diyebiliyor, farklı sesler çıkabiliyor. Bu yüzden biraz daha bekleyip, ondan sonra yorum yapmak daha doğru olur. Fakat 'mış' gibi yapmak, siyaset yapmak değildir. Bu yeni bir sorun değil, onlarca yıldır devam bir sorun. Artık bunlar 'mış' gibi yaparak, siyaset yapıyormuş gibi davranarak, baş edilebilecek meseleler değildir. Dünkü tavır tam bir statükocu tavırdır. Bu sorun sadece iktidarın cesur, kararlı adımlar atmasıyla çözülemez. Bütün siyasi aktörler bu konuda gerçekçi, rasyonel ve milletin hissiyatını yansıtan bir tavır tutunmak durumundadır."
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER