Sağlık
  • 6.8.2009 03:16

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

4 aylık hamileyim. Eşimle cinsel ilişkiye girmemiz bebeye zarar verir mi?

Gebelikte cinsel yaşam konusunu da anne ve baba adayları hekimlerine çoğu zaman sormazlar ya da soramazlar. Biz hekimler de, ne yazık ki, çoğu zaman anne ve baba adaylarına bu konu hakkında sorulmadan bilgi vermeyiz. Gebelikte cinsellik konusu çoğu durumda, gebelikle ilgili bir problem yaşandığında gündeme gelir ve bu durumda da genellikle cinselliğin bir süre yasaklanması söz konusu olur. Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son dört haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Bu dönemde erkeğin ejekulasyon sıvısı (meni) içinde bulunan ve "prostaglandin" adı verilen maddelerin rahim kasılmalarını başlatarak erken doğuma sebep olabileceği düşüncesi nedeniyle ilişki önerilmemektedir. Daha önceden tekrarlayan gebelik kayıpları olan veya erken doğum yapan kadınlarda, orgazma bağlı düşük riskleri nedeni ile ilk üç ayda ilişki kısıtlanabilir.

'Kızlık zarımı diktirdim'

* Ben nişanlımla ilişkiye girdim, ama sonra ayrıldık. Kızlık zarımı diktirdim. Şimdi başkasıyla evlenecem. Gerdek gecesinde dikildiği belli olur mu?

Yırtılan kızlık zarı tamir edilebilir. Ancak kızlık zarı tamirinde kanama olması %100 garanti edilemez. Zaten gerçekte bozulmuş olan zarın tamamen tamir edilmesi ve eski haline getirilmesi olanaksızdır. Çoğu zaman vajina duvarından alınan parçalar ile yeni bir kızlık zarı yapılmaktadır. Kızlık zarı başarılı şekilde dikilince cinsel ilişki sırasında anlaşılma ihtimali yoktur. Kızlık zarının tamir edildiği ancak jinekolog ya da adli tabip tarafından anlaşılabilmektedir.

'Eşim çok istekli biri'

İki senedir evliyiz. Her akşam birlikte oluyoruz. Eşim neden bu kadar istekli acaba?

Herkesin cinsel hayatı birbirinden farklıdır. Sizin eşiniz cinsel açıdan canlı ve istekli bir erkek olabilir. Bu gayet normal bir durumdur. Bazı erkekler, psikolojik ve sosyokültürel durumuna bağlı olarak cinselliğine ve cinsel rolüne aşırı anlam yüklemiş, anlamsız bir var olma çabasına girebilirler. Anladığım kadarı ile eşiniz sizi çok seviyor ve sürekli sizinle birlikte olmak onu mutlu ediyor. Aslında bu durumdan mutlu olmanız gerekir. Eşinize karşı anlayışlı olup, bu durumu zamana bırakın ve ona ayak uydurmaya çalışın. Hatta bu durumu lehinize çevirip cinsellikten daha fazla haz duymayı öğrenin.

Kendinizi rahat bırakın

* 28 yaşında iki yıllık evli bir erkeğim. Benim sorunum erken boşalma. Ne yaparsam yapayım, kendimi tutamıyorum. Evlenmeden önce çok mastürbasyon yapıyordum. Buna bağlı olabilir mi?

Boşalma zamanı göreceli bir kavramdır. Bu nedenle bu tanımlama, her zaman doğru bir tanım olmayabilir. Bazı kişiler de karşı tarafı tatmin edemeden olan boşalmayı erken boşalma olarak tanımlar. Oysa kadınların da uyarılmaları ve orgazm olmaları farklı farklıdır. Süre olarak daha kısa zamanda orgazm olan bir kadınla beraberken siz erken boşalmıyor gibi gelirken, süre olarak daha uzun zamanda ve daha zor orgazm kadınla birlikte iken siz erken boşalıyor gibi olabilirsiniz. Boşalma sorunu yaşayan erkeklerin çoğunda biyolojik olarak sorun yoktur. Erken boşalmanın bir kısmının sebebi, bir kısım erkeğin seks yapmayı mastürbasyon ile öğrenmesidir. Mastürbasyon ile orgazm olmak için harcanan süre, iki kişinin cinsel ilişki için harcadığı süreden çok kısadır.

'Kaşıntım var'

* 30 yaşındayım, 10 yıllık evliyim. Son zamanlarda ilişki sırasında bir yanma hissediyorum. Bu sebeple ilişkiye de girmek istemiyorum. Ne yapmalıyım?

İlişki sırasında yanma, akıntı ve kaşıntı muhtemel bir vajinal enfeksiyonu düşündürür. Öncelikle muayene, muayene sırasında sürüntü alınarak vajinal kültür yaptırmanız gerekiyor. Vajinal enfeksiyonların antibiyotiklerle tedavisi çok kolayca yapılmaktadır.

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:55

İLGİLİ HABERLER