Sağlık
  • 1.4.2009 07:16

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR!..

Birçok erkekte belirli dönemlerde boy gösteren sertleşme sorunu yaşıyorsanız cinsel ilişkiden kesinlikle kaçınmayın... İlişki sırasında bu sorununuzu gözardı ederek haz almaya bakın. Hormonal bir sorun yoksa, neden psikolojiktir...


* 35 yaşında iki çocuk sahibi evli bir erkeğim. 8 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Sertleşme tam olmuyor ya da uzun süre sürmüyor. Bir üroloji uzmanına muayene oldum. Hormon baktırdı, spermogram yaptırdı, her şeyin normal olduğunu söyledi. Bana sertleşme sağlayıcı ilaçlar, B ve E vitamini önerdi. Bir süre fayda görsem de sorun yine başladı. Bana yardımcı olun, teşekkürler.


Her erkek, cinsel yaşamı boyunca sertleşme güçlüğü yaşar. Geçici güçlükler için kaygılanmayın. Sertleşme olmayabilir diye, cinsel ilişki kurmaktan kaçınmayın. Sevişme sırasında penisin sertleşmesini düşünmeyin, cinsel hazzı yaşayın. Unutmayın ki, sertleşme sizin istediğiniz anda olmayacaktır. Ancak rahat olursanız, kendiliğinden sertleşme oluşacaktır. Sertleşme bozukluğu, tüm cinsel etkinliklerinizde aynı ise, organik bir nedenden kaynaklanabilir. Yani sabahları hiç sertleşme ile uyanmıyorsanız, mastürbasyon yaptığınızda sertleşme olmuyor, hiçbir cinsel eşle giriştiğiniz hiçbir cinsel etkinlikte sertleşme olmuyorsa, bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekir. Sabahları sertleşmiş olarak uyanıyorsanız, mastürbasyonda sertleşme oluyor, hele bazı cinsel eşlerle ya da bazı cinsel etkinlikler sırasında da sertleşme oluyorsa, yaşadığınız sertleşme güçlüğünün nedeni büyük olasılıkla psikolojiktir. Siz üroloji uzmanına gitmişsiniz ve organik bir sorun olmadığına göre sorununuz büyük olasılıkla psikolojik. Bu durumda cinsellik alanında çalışan bir psikiyatrist ya da klinik psikologa danışmanız en doğru seçenek gibi gözüküyor.


Erken boşalmada psikolojinin etkisi

* 38 yaşında evli bir erkeğim. Bazen erken boşalıyorum. Bu da canımı sıkıyor. Bu durum bir hastalığın başlangıcı olabilir mi?

Erken boşalma sık rastlanan ama en kolay tedavi edilebilen cinsel sorunlardan. Psikolojik tedavi ve birkaç basit teknikle erken boşalma endişesinden sıyrılabilirsiniz. Erken boşalma kişiden kişiye değişen bir kavram. Uzmanlar sevişme süresinin evli erkekler için 3 dakika civarında olduğunu söylüyor. Erken boşalma; sevişme esnasında varılan doruk noktasını, eşini tatmin etmeyi bekleyecek kadar uzatamama olarak tanımlıyor. Bazı erkekler, kadının orgazmı yaşayabilmesi için vajinal ilişkinin yanı sıra, elle uyarımın da gerekli olduğu gerçeğini görmezlikten geliyor. Bu da cinsel iletişimsizliği başlatan süreçte yapılan en ciddi hatalardan. Erkek kendini kontrol edemediği için suçluluk duygusuna kapılıyor. Ayrıca erkeğin kişilik özellikleri de cinsel hayatında önemli rol oynar. Diğer bir neden de, kadının cinsel isteksizliğidir. Eşinin isteksiz davranışlarını "karım seksi sevmiyor ve beni istemiyor" diye yorumlayan bir erkek, mümkün olabildiğince çabuk sona ulaşmaya çalışabilir. Bu aynı zamanda eşler arasındaki iletişim eksikliğinin de bir işaretidir.

Sperm sayısı

* Normal spermin özellikleri ve miktarı nedir?

Sperm üretimini erkekte bulunan hormonlar (FSH, LH ve testosteron) kontrol eder. Erkeklerdeki sperm hücreleri ileri yaşlara kadar sperm üretir. Sperm miktarı yaşa bağlı azalabilir. Ayrıca sigara, alkol, uyuşturucu ve birtakım ilaçların kullanımı ve hamam gibi yüksek ısılı yerlerde bulunmak sperm üretimini olumsuz etkileyebilir. Meni miktarı 3-5 ml kadardır. Normal bir boşalma sırasında, bir erkek 50-60 milyon civarında sperm bırakır. Sperm sayısı mililitrede 20 milyonun altındaysa, erkekte kısırlık olma riski vardır. Ayrıca spermlerin en az yüzde 30'unun hareketli ve yüzde 30'unun normal şekilli olmaları beklenir.

Anlaşılmaz!

* 19 yaşındayım. Üç hafta önce, bir arkadaş grubunda alkolü fazla kaçırdım. O gece erkek arkadaşımda kaldım. Alkolün etkisiyle ilişkiye girdim. Ona bakire olduğumu söyledim, ama biraz içine girdi sanırım. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

Cinsel ilişki sırasında vajinaya penis girince, kızlık zarında bulunan doğal delikler genişler, yırtılır ve kanama olur. Bu yırtılan yer 3-5 gün içinde iyileşir. Kanama miktarı ve süresi kızlık zarının yırtılmadan önceki yapısına, elastikiyetine ve cinsel birleşme şekline bağlıdır. Kızlık yırtılmasından 15 gün sonra, kızlık zarının ne zaman yırtıldığı anlaşılmaz. Sizin kızlık zarınızın bozulup bozulmadığını öğrenmeniz için bir jinekologa muayene olmanız gerekir. (TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:36

İLGİLİ HABERLER