Gündem
  • 29.10.2005 00:04

AKP MALATYA MİLLETVEKİLİ BAŞKURT : "TEMCİT PİLAVI GİBİ OLAYIN SÜREKLİ GÜNDEME GETİRİLMESİNDEN PSİKOLOJİM BOZULDU"

SAFURE CANTÜRK
ANKARA (İHA) - AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler'in atanmasını kendisinin tavsiye ettiğinin doğru olduğunu, ancak bu olayın temcit pilavı gibi sürekli gündeme getirilmesinden dolayı psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

 "Burada kusuru olan babamın oğlu olsa arkasında durmam" diyen Başkurt, muhalefetin bu konudan rant elde etmeye çalıştığını ifade etti.


Malatya Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Yurdu'nda çocuklara yönelik şiddet olaylarının ortaya çıkmasının ardından AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt'un Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler'in kirvesi olduğu ve tayin ettiği yönündeki haberleri değerlendi. TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkurt, olayların gündeme gelmesinden çok üzüldüğünü ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Güler'in ''kirvesi'' değil, arkadaşı olduğunu belirten Başkurt, kendisinin dışında 5 milletvekilinin daha Güler'in il müdürü olması için tavsiyede bulunduğunu kaydetti.

Başkurt, Güler'in daha önce Milli Eğitim İl Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduğu ve 19 yıl kamu hizmeti yaptığı hatırlattı. Bu nefret ve şiddet tablosundan dolayı son derece üzgün olduğunu dile getiren Başkurt, ''Burada kusuru olan babamın oğlu olsa arkasında durmam mümkün değil. Önce kafasına ben yapışırım. Bedel ödemesi gereken kimse, ödeyecektir'' dedi. Başkurt, böyle bir olayla isminin gündeme gelmesinde üzgün olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, eşi ile birlikte ilaçlarla ayakta durabildiğini kaydetti.


Kurumdaki bu vahşetin söz konusu televizyon tarafından 1 ay önce kasete alındığına dikkat çeken Başkurt, kasetin sümen altı edilerek çocukların 1 ay daha fazla işkence yapılmasına göz yumulduğunu kaydetti. Başkurt, muhalefetin de bu konudan siyasi rant elde etmeye çalıştığını vurgulayarak, siyasetçinin görevinin, çamur atmak değil sorunları çözmek olduğunu belirtti. SHÇEK'in 3 bin kadro talebinin karşılanmadığını, bu kurumlara pedagojik donanımlı insanların alınması gerektiğini kaydeden Başkurt, ''Bu olay Malatya'da oldu. Umarım herkese ders olmuştur. Diğer kurumlar ak mı, pak mı? Herkes görevini yapsın. Hiçbirimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz'' diye konuştu.


Başkurt ayrıca, Bakan Çubukçu'nun İngiltere'deki programını yarıda keserek Malatya'ya gelmemesi yönündeki eleştirileri de haksız bularak, partinin bir ekip işi olduğunu Sağlık Bakanı ve 9 kişilik bir heyetin olayın hemen ertesi günü Malatya'da olayın yaşandığı yurda giderek incelemeler yaptığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER