Gündem
  • 25.7.2009 11:23

AKP'LİLER MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN BURHAN KUZU DEDİ

Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanlığı adaylığı için kafasındaki ismi netleştirmek için dün AK Parti milletvekilleriyle bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerine birer form dağıttığı ve forma Meclis Başkanlığı adaylığı için üçer isim yazmalarını istediği bildirildi.

Toplantıya katılan milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun 3 isim arasında Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'yu yazdıkları öğrenildi.

Kesin kararını Meclis Başkanlığı seçiminin yapılacağı 4 Ağustos'tan bir gün önce düzenleyeceği grup toplantısında açıklayacak olan Başbakan Erdoğan'ın dünkü toplantıdan çıkan isimleri dikkate alması bekleniyor.

Meclis Başkanlığı için Burhan Kuzu isminin öne çıktığı belirtiliyor.
Öte yandan, alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, dünkü istişare toplantısında yaptığı konuşmada Kürt açılımı konusunda Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinin yaptıkları bazı açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek milletvekillerinin söylem birliği içinde olmalarını istedi. Erdoğan'ın milletvekillerini farklı söylemlerle hükümeti zor durumda bırakmamaları konusunda uyardığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER