Spor
  • 13.3.2009 12:35

ALANZİNHO: KISA SÜRE İÇİNDE TAKIMA KATKI SAĞLAYACAĞIM

TRABZON - Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Alan Carlos Gomes Da Costa (Alanzinho), kısa süre içinde bordo-mavili takıma katkı sağlamaya başlayacağını söyledi.
Alanzinho, Trabzonspor'a Norveç'te lige verilen iki aylık aranın ardından geldiğini belirterek, ''Bundan teknik heyetin de bilgisi var. Oradaki son resmi maçımı iki ay önce oynamıştım. Buraya gelir gelmez üst düzey katkı sağlamam kolay olmuyor'' dedi.
Bu nedenle kendisi için hazırlanan idman programlarında bu durumun göz önüne alındığını ifade eden Alanzinho, ''Ancak taraftarlar hemen yüzde yüz performans göstermemi istiyor. Ben de istiyorum ancak nihayetinde olmuyor. Yepyeni bir yerdeyim ve belirli bir aradan sonra buraya geldim. İdman programları fiziksel durumumla denk düşüyor, bu da uyum sürecini erken atlatmamı sağlayacak. Yani kısa süre sonra gerçek anlamda katkı sağlamaya başlayacağım'' diye konuştu.
Hem futbolcu arkadaşlarının, hem teknik heyet hem de yöneticilerin uyum sürecini erken atlatması için elinden geleni yaptığını anlatan Alanzinho, bu nedenle de idmanlarda neredeyse kendisini parçaladığını, Norveç ligine oranla buraya daha çabuk adapte olacağını düşündüğünü kaydetti.
Alanzinho, Brezilya'da Flamengo gibi büyük bir taraftara sahip kulüpte forma giydiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
''Brezilya'nın en ateşli ve kulübüne sahip çıkan taraftarına sahip Flamengo. Ancak buradaki ilk maçımda Ankara'da gördüğüm tablo beni çok şaşırttı. Deplasmandayız ve ev sahibi takım taraftarlarından daha çok Trabzonspor taraftarı var. Yani tribündeki taraftarların büyük çoğunluğunun Trabzonspor taraftarı olmasından etkilendim. Futbol kariyerimde ilk kez deplasmandayken kendi taraftarlarımızın daha çok olduğu bir maça çıktım. Hatta Brezilya'daki arkadaşlarımla konuştum ve şaşkınlığımı onlara da aktardım. Bu benim için oldukça hayret vericiydi.''
Alanzinho, Brezilya Milli Takımı ile ilgili büyük beklentilerinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Norveç'te geçen 3,5 yılın ardından bana vatandaşlık teklif ederek kendi ülkelerinin milli takımında oynatmak istediler. Hatta teklifin üzerinde baskılar yapıldı. Ama kabul etmedim. Çünkü ben Brezilya Milli Takımı'nda oynamayı çok istiyorum. Buraya geldikten sonra şansımın arttığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye, diğer Avrupa ligleri gibi izlenme oranı yüksek bir lig. Teknik direktörler takip ediyor. Ayrıca mevcut teknik direktör Dunga, sadece İtalya, İspanya, İngiltere liglerini değil tüm ligleri yakından izlemeye çalışıyor. O yüzden Trabzonspor'da iyi bir performans gösterirsem, milli takıma gitme olasılığım yükselir.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:15

İLGİLİ HABERLER