Gündem
  • 9.5.2013 00:09

Alaşehir ve Sarıgöl'ü dolu vurdu

Cadde ve sokaklar su altında kalırken, taşan logarlardan biriken yağmur suyu nedeniyle bazı caddeler trafiğe kapandı. İlçelere bağlı köylerde bağlardaki ürün zarar gördü.

İlçede akşam saat 20.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ile birlikte dolu hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Araçlar yolda ilerlemekte, insanlarda ise yürümekte güçlük çekti. Su birikintisinin yüksek olduğu bazı caddeler olumsuzluğun yaşanmaması için trafiğe kapatıldı. Alaşehir'e bağlı Yeşilyurt, Sobran, Subaşı, Üzümlü ve Sarıgöl'e bağlı Çanakçı, Tırazlar, Çimentepe Köyleri'ndeki bağlar, sağanak yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle zarar gördü. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Aniden bastıran şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde logarlar yetersiz kaldı. İtfaiye ve kanalizasyon ekiplerimiz gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Alaşehir İstiklal Caddesinde bulunan ve geçen Ocak ayında aşırı yağışlar nedeniyle çöken bir evin yıkılması için anıtlar kurulundan izin alınamadığını belirten Karaçoban, "Alt yapı çalışmaları yapılamadığı için İstiklal Caddesi trafiğe kapandı" dedi.

Alaşehir Ziraat Odası Bakanı Necdet Türk, "Alaşehir ve Sarıgöl'deki köylerde bulunan bağlarda, yumurta büyüklüğünde ve 15 dakika süren dolu nedeniyle yüzde yüze varan oranda zarar oluştu. Yapacak bir şey yok. Dileğimiz üreticilerimizin bağlarını sigorta yaptırmış olması."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER