Spor
  • 29.3.2024 19:11

Ali Koç : Fenerbahçe'ye ceza verirlerse uluslararası sıkıntı çıkar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF ve Erden Timur'a sert sözler! 'Daha aşağılık bir sezon olmamıştır! Bir tanesi var hayatı yalan'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilme ihtimalini de masa yatıran Başkan Koç, 2 Nisan'da en aklı selim kararı vereceklerini vurgularken Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un açıklamalarına da cevap verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor deplasmanında derbi maçında alınan galibiyete gölge düştüğünü vurgulayan Başkan, "Fenerbahçe tarihinin en önemli toplantılarından birini yapıyoruz. Bu yüksek katılımı görünce 18.15'e kadar bitiremeyeceğiz. 14 kişi söz almak için izin istemiş. Mümkünse kısıtlamayalım. Önemli bir virajdan geçiyoruz. Biz niye bu noktadayız? Milli aralar, kulüpler için en keyifli aralardır. Hele galibiyetle girdiyseniz. En son isteyeceğimiz şey, bu konularla ilgili mesaimizin yüzde 100'ünü harcamak. Güzel bir derbi galibiyetiyle milli araya girdik ama hiçbir şey güzel değil. Niye güzel olmadığını, dün, bugün, ileride olamayacağını paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

'ORGANİZE BİR KÖTÜLÜK İÇİNDEYİZ'

Gidişatın kabul edilebilir olmadığını söyleyen Fenerbahçe Başkanı, "Süreçte bazı yanlış anlamalar var. Bu gidişat, gidişat değil. Kabul edilemez bir gidişat. Organize bir kötülük içindeyiz, uzun süredir. Adaletin, hakkın, hukukun tesis edilemediği bir ortamda rekabet etmeye çalışıyoruz. Ne hikmetse hiçbir kulübün başına tarihi boyunca gelmeyecek tek olay, bizde 15-20 senede defalarca başımıza geldi, içeride ve dışarıda" sözlerini sarf etti.

'ARTIK BIÇAK KEMİĞE DEĞDİ, KESİYOR, BACAĞI KOPARTMAK ÜZERE'

2 Nisan'daki Olağanüstü Genel Kurul'da çok yüksek bir katılım beklediğini vurgulayan Koç, "Genel kurul çağrısı yaptığımız gün 4-5 saat yönetim kurulu olarak toparlandık, Trabzonspor maçından sonra bazı gelişmeleri tahmin ederek, bütünsel bir bakış açısıyla işin boyutu genel kurul seviyesine getirilmeli, nasıl devam edeceğimizi, akıl akıldan üstündür, herkesin çorbada tuzu olacağı bir yöntemle ilerlemenin en doğrusu olduğunu ifade ettik. Çağrı yaptık. Çok yüksek bir katılım olacağını tahmin ediyoruz. İnşallah 2 Nisan'daki toplantımızla, 1 hafta sonraki toplantıya ihtiyaç duymadan sayıyı toplayıp en aklı selim kararları birlikte alırız. Hedefimiz budur. Bu toplantının ikincisi olmasın, 2 Nisan'da Fenerbahçe olarak yek vücut, omuz omuza 'Artık yeter' dediğimizi Türkiye'ye duyuralım. Artık bıçak kemiğe değdi, kesiyor, bacağı kopartmak üzere" diye konuştu.

'LİGDEN ÇEKİLMEK VEYA BİR SÜRE FUTBOL FAALİYETLERİNİ DURDURMAK'

Ligden çekilme kararının alınıp alınmayacağıyla konuşan Fenerbahçe Başkanı, "İki tane ekstrem var: Biri hiçbir şey yapmamak ki bana sorarsanız en kötüsü budur. Diğer ekstrem ise ligden çekilmek, bir süre futbol faaliyetlerini durdurmak. Bu iki ekstremin arasında muhtelif konular, alternatifler var. İnsanlarla istişare ettikçe daha da yeni fikirler geliyor. Dolayısıyla bunu bir '1-0' oyunu olarak görmemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'SEVKLER NEDEN YAPILMADI?'

Fenerbahçeli futbolcuların PFDK'ye sevk edileceğine dair duyumlar aldığının altını çizen Koç, "Neden sevkler yapılmadı? Ne bekleniyor? Seçimle ne alakası var? Duyum almaya başladık. Bizim futbolcularımıza ceza verilecek diye. Neymiş? Fazla güç kullanmış Fenerbahçeli futbolcular. Kaçmalılarmış. Ekstra güç kullandıkları için sevk yapmak zorundalarmış. Sizi kim sevk edecek? Sizden kim hesap soracak. Bu maçın bu noktaya gelmesinin 1 numaralı sorumlusu sahadaki yönetimdir" dedi.

'İSMAİL KARTAL'A 'SAHADAN ÇEKEBİLİRSİNİZ' DİYE MESAJI GÖNDERDİM'

Trabzonspor deplasmanında Teknik Direktör İsmail Kartal ile iletişime geçtiğini açıklayan Fenerbahçe Başkanı, "60. dakikada İsmail Kartal’a mesaj gönderdim. Maçı televizyondan izlerken neler olacağı belliydi. Bir kulüp başkanının, teknik direktöre “sahadan çekilebilirsiniz, yetki sizdedir” diye mesaj atması Türk futbolunun kepazeliğini gösterir" yorumunu yaptı. Olaylı maçta hakem Halil Umut Meler'in hamleleri çok geç yaptığını söyleyen Koç, "Sahadaki hakem hamleleri yapmadı ya da geç yaptı. TFF ve hakem sorumludur. Yurt dışında böyle maç yönetse FIFA kokartı alınır. Niye yabancı hakem istediğimizi anlıyor musunuz? Yabancı hakem bu maçı bitirir miydi, mümkünatı yok" dedi.

 

'KENDİ MENFAATLERİ İÇİN İNŞALLAH CEZA VERMEZLER'

Fenerbahçeli futbolcuların ceza almamaları gerektiğini bir kez daha vurgulayan Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Bu maçta Fenerbahçe'ye nasıl ceza vereceğiz diye uğraştılar. Şimdi pabuç pahalı. Ne yapıyorlar bilmiyorum. Linç mi edilmeleri gerekiyordu? O bayrak Mert Müldür'ün vücuduna girseydi de öyle mi ciddiyeti anlayacaktık. Otobüsümüz viyadükten uçsa mı ciddiye alacağız. Trabzonspor maçı bardağı taşıran son damla oldu" diye konuştu.

SIZAN MHK TOPLANTISI GÖRÜNTÜLERİ

'TFF, kayıtları açıkladı. Adam, ‘Ruh halimi hatırlayamıyorum.’ diyor. Hep tescilli hakemler bunların maçlarına veriliyor. Aziz Yıldırım’ın dediği gibi, "Bunlar her şeyi yapar ama hiçbir şeyi yapmamış gibi davranıyorlar.'

'DAHA AŞAĞILIK BİR SEZON YOK'

'Bu sezon bana göre Türk futbol tarihi bundan daha aşağılık bir sezon yaşamamıştır. Olan olaylara bir bakın. Başka ülkelerde 50 senede olmuyordur. Biz 4-5 ayda yaşadık.'

'HER ŞEYLERİ YALAN'

'Yalan, her şeyiniz yalan. Özellikle bir tanesi var hayatı yalan. Yemin ediyorum bunu makineye bağlayın makineyi bozar. Konut için yarışalım dediler. Biz yapamayız, o kadar paramız yok diyoruz. Biz yaparız dediğimiz şeyi yaparız. Ne olacak 50-100 tane yaparsın diyor. Hayatı yalan...

'BİR ŞEY YAPMADAN OTURMAYACAĞIZ'

'İnşallah 2 Nisan'daki toplantıda gerekli katılımı sağlayıp, en aklı selim kararı veya kararları hep beraber alırız. Hedefimiz budur. Ne yapacağımız tam belli değil. Ama hiçbir şey yapmadan oturmayacağız, bunu kesinlikle söylüyoruz.'
 

Güncellenme Tarihi : 29.3.2024 19:16

İLGİLİ HABERLER