Gündem
  • 6.7.2008 02:55

'ALLAH BENİ BOŞ VAKTİNDE YARATMIŞ!..'

Merve dikkat ettim, şu kapıdan girmenle birlikte hayranlık dolu bütün bakışlar üzerine çevrildi. Toplumda ilgi odağı olmak her zaman hoşuna gidiyor mu?
En sevdiğim şeydir bu. Belki bunun için yaşıyorum diyebilirim. Nasıl anlatayım; bu benim için mükemmel bir duygu. Evde giyindiğim zaman biliyorum ki, bana bakacaklar. Bunun çok güzel olmakla ya da kusursuz giyinmekle alakası yok. Benim içimden gelen özgüvenim bu. Bakmasalar bile bakıyormuş gibi hissediyorum...
Peki sana bakarken ne düşünüyorlar dersin?
Çok hoş bakmıyorlar. Güzel dilekleri olanlar gelip söylüyor.
Laf atanlar oluyor mu?
"O değil mi lan?" diyorlar. 'Lan' hep var cümlede. Neden bilmiyorum çok üzülüyorum. Neden böyle konuşurlar ki, çok kaba. Beni kadınlar daha çok seviyor. Yanıma gelip söylüyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor. Amacım erkekler tarafından çok güzel kadın yaftası yapıştırılabilmek değil.
Bir erkek tarafından rahatsız edildiğinde ne yaparsın?
Direk döverim. O anda hiç düşünmem, kariyerimi, işimi... Bana ölüm cesareti geliyor bir anda. Gözüm kararıyor. Karşımdaki iki metre boyunda bir adam olsun da...
Çantanda kendini savunmak için sprey veya onun gibi koruyucu bir şeyler taşıyor musun?
Annem almış ama taşımıyorum. Evde duruyor. Onunla gezemem ki? Bir de onu çantadan çıkartana kadar iki tane suratına geçiririm zaten.
Dışarı çıkarken süs püs yapar mısın? Kaç dakika da hazırlanırsın?
15 dakika sürer benim hazırlanmam... O da gece bir yere giderken. n Aynalara çok bakar mısın? Bakarım, mağazaların vitrinlerinin önünde bile kendime bakarım.
Peki kendini beğeniyor musun?
Tabii ki beğeniyorum ama hiçbir zaman buna dayanarak bir hayat sürdürmedim. Ailemden aldım bu terbiyeyi. Allah beni bayağı bir boş vaktinde yaratmış. (Gülüyor) İnan, kendimi bildiğimden beri yani 14'ümden sonra böyle aynanın karşısına geçip, "Ben ne kadar da güzelim" demedim. Çünkü baktığım görüntü beni memnun etti.
Merak ediyorum, başrolde oynarken, yan rollerde oynayacak olan başka kızlara dikkat eder misin?
Tabii ki ederim. 'Yalancı Yarim'de çok girip çıkan olmuştu. Şakayla karışık dikkat ederim. Bunu söyleyince rahatsızlık duyuluyor. Aslında hep böyledir. Bir yerde her kadın tek olmak ister. Bu kadının yaradılışında vardır. Kendini dünyanın en güzel kadını sanır. Ama değildir ya da öyledir.
Senden başkasının daha fazla ilgi çekmesini istemez misin?
Evet, istemem. Başkaları da bunu yapıyor ama itiraf etmiyorlar. Mesela Türkan Şoray... Mükemmel bir kadın, onun yanına eşdeğer birini koyarsan olur mu? Olmaz, benim sinirlerim bozulur.
"Bu kız olmaz!" diye kime söylüyorsun?
Benden daha güzeli gelmedi. Geldi tabii ama ben yapımcıyla direk görüşüyordum. İnsanların ekmeğiyle oynamadım ama. Öyle bir haddim yok. Tamam hoş kız gelecek ama benim kadar değil. "Zaten bulamıyoruz" diyorlardı. Kızların kıyafetlerine falan karışıyordum.
Bu camiada güzelliğini kıskandığın biri var mı?
Yok! Hiç öyle biri yok. Herkes kendine göre işini iyi yapıyor. Benim özgüvenim gereğinden fazla gelişmiş galiba.
YÖNETMENiM ÇOK MEMNUN YÖNETMENiM ÇOK MEMNUN
Yeni dizinden biraz bahseder misin?
Adı, 'Hayat Güzeldir' Kartal Tibet çekiyor. Başrolde Cem Davran oynuyor. Dizide benim babam. Hasan Yılmazer, Alp Kırşan, Seren Fosforoğlu, Cansu Koç, bir de ben varım. Can da var. Aile komedi dizisi. 7 bölüm stokluyuz.
Kartal Tibet'le aranız nasıl?
Benim için Kartal Hoca bir tane. Çok seviyorum onu. Bir gün onunla çalışacağım hiç aklıma gelmezdi. İnanın, yaşına rağmen hepimizden daha genç ve dimdik duruyor. Tonton bir dede gibi, çok şeker. Benden çok memnun. "Sende Yeşilçam'daki oyuncuların disiplini var" dedi. Sete gider gitmez onu öpeceğim ve "merhaba" diyeceğim ama bunu Kartal Tibet olduğu için değil içimden geldiği için yapacağım.
GERÇEK AŞKI BU KEZ BULDUM
Hayatına yeni biri girmiş! (Gülüyor) Evet, tanıyorsunuz onu Can! 'Omuz Omuza' dizisinde rol arkadaşımdı. Dizi bitince koptuk. Hiç görüşemedik. Ama Can benim için çok önemliydi. Çok beğenirdim. O zaman ben 17 yaşındaydım, o da 22 yaşındaydı.
Şimdi "Hayat Güzeldir" adlı dizide birlikte çalışıyorsunuz değil mi?
Evet, onu dizinin son toplantısı yapıldığı gün gördüm. Çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum. O da sevindi. n Aşkınız nasıl başladı? Alemdar'daki çekimler sırasında, "Sana futbol sahası gibi ev alacağım. Çocuklarımız şu köşede koşacak" demeye başladı. Birbirimize güzel sözcükler söylemeye başladık. Ben gerçek olacağını tahmin etmezdim. Ama ben Can'a aşıktım zaten yıllar öncesinden. Platonik aşıktım ona, 'Omuz Omuza'da oynarken. O dizide sevgilimi oynuyordu ama açılamazdım ona, çocukta hiç tepki yoktu. Yeni diziye başladıktan sonra bir gün ona mesaj attım, "Ne yapıyor benim sevgili adayım" diye... Akşam yemeğe çıktık, meğerse biz sevgiliymişiz. Bebek'e gitmiştik, arabayı park ederken elimi tuttu aniden ve başladı ilişkimiz. n
Kaç ay oldu? 3 ay. n Ciddi misiniz?
Evet! Gerçek aşkı buldum. Hayalimdeki erkeği buldum.
Evlilik planları yapıyor musunuz?
Tabii, evlenmek istiyoruz ama önce askerliği var. 26 yaşında, üniversite mezunu, 4 aylık askerlikten sonra gelecek. n Asker yolu gözleyeceksin yani! Öyle olacak. Bu dizi bittikten sonra Cem askere gidip gelecek, sonra Amerika'ya gideceğiz. 'Actor Studio' da bir iki yıl okuyacağız. Döndükten sonra evlenmeyi planlıyoruz.
NiŞANTAŞI’NDA ADAM DÖVDÜM
2yıl önce yılbaşında Nişantaşı'ndaydım. Şimdi bunu okuyanlar, "Yılbaşında Nişantaşı'nın o kadar kalabalık olacağını bilmiyor musun, niye gidiyorsun?" diyecekler. Ben yemeğe gidiyordum aslında. O yolu kullanmak zorundaydım. Annemle kardeşimle oradan geçmek zorundaydım. Adamın teki elle taciz etti beni. Ben kardeşimin elini tuttuğum için onun eli sanıyordum.
O küçük ya; Oğuz arkamdan geliyor diye onun eli sanıyordum. Ama elinin kardeşiminkinden biraz büyük olduğunu hissedince anladım. Patlattım yumruğu. Ona vurunca şaşırmadı, çünkü o bunu hep yapıyor. Kimse ona bir şey yapmıyor, belki bıçağı vardır, silahı vardır diye, susuyorlar. Benden yumruğu yedikten sonra yere düştü şöyle bir yerden kalktı, bana baktı tanıdı herhalde o zaman şaşırdı. "Kimden dayak yiyorum" gibilerinden bakıp gururlandı. Çok saçma olaylar oluyor.

Röportaj: Şebnem ÖZUZCAN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER