Ekonomi
  • 14.12.2007 15:00

ALMAN YARGIÇLAR BİRLİĞİ BAŞKANI, ALMAN GENCİNİN TÜRKİYE'DEKİ TECAVÜZ DAVASINA NE DEDİ?

Alman Yargıçlar Birliği Başkanı Christoph Frank, 13 yaşındaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle Türkiye’de yargılanan Alman genci B.M.W’nin olayıyla ilgili açıklamasında, tecavüze teşebbüsün ve cinsel tacizin Almanya’da da suç teşkil ettiğine dikkati çekti.
      Frank, Frankfurter Rundschau gazetesine yaptığı açıklamada, B.M.W’nin tecavüze teşebbüs ve cinsel tacizle suçlandığını belirterek, "Tecavüze teşebbüs bizde de suç teşkil eder, yani özellikle ağır bir suç olayıdır.
      Alman adaleti de, böyle bir durumda zanlının asıl duruşmada bulunmasını sağlamak ister. Buna göz altı hapsi de dahildir. Burada önemli olan, bu sürenin ne kadar olması gerektiği" dedi.
      Almanya’da tutukluluk sürelerinin mümkün olduğu kadar kısa tutulmasının en önemli dava ilkelerinden biri olduğunu ifade eden Frank, "Bu nedenle davaya daha hızlı bakılabileceğini düşünüyorum. Ancak kızın ifadesinin hukuki yoldan sağlanması gerektiğini de dikkate almak lazım ve bu daha uzun zaman alabilir" şeklinde konuştu.
      Frank, Almanya’da da bir gencin 14 yaşın altındaki bir çocukla cinsel temasının yasak olduğuna işaret ederek, "Ceza Yasası’ndaki bu kural doğrudur, çünkü küçük çocukları gelişmeleri sırasında korur. Cinsel temasta bulunan 13 yaşındaki çocuklar bile yetişkinlere ve kendilerinden daha büyük olan gençlere karşı korunmalı" dedi.
      Alman basını, Alman gencin davasına bugünkü duruşma nedeniyle bir kez daha geniş şekilde yer verdi.
      Bild gazetesi, birinci sayfadan verdiği haberde "Yargıç en nihayet merhamet edecek mi?" başlığıyla haberi okuyuculara duyururken, Stern dergisi de Almanya’nın önde gelen turizm şirketi Öger Tours’un sahibi ve Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger’in B.M.W’yi Türkiye’de cezaevinde ziyaret ettiğini yazdı.
      Derginin haberinde, Öger’in, buluşmadan sonra, Alman gencinin Türkçe olarak gardiyanlarla anlaşabildiğini belirterek, "Yanakları kızarmış, biraz da kilo almış" şeklinde konuştuğu ifade edildi.
      Alman özel televizyonu N24 de haberinde, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, İngiliz kızın ifadesine bakıldığı, Alman gencinin ailesiyle birlikte Noel tatilini geçirmek istemesine rağmen, davada nihai bir karar alınmasının gelecek yılın ocak ayına kadar sürebileceği belirtildi.
     

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER