Spor
  • 23.5.2013 21:55

Alper transferi Eskişehir'i karıştırdı

Eskişehirspor Kulübü’nün haziranda gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olan Mesut Hoşcan, Alper Potuk transferinde yaşananlardan dolayı yönetimi eleştirdi.
Hoşcan, yaptığı yazılı açıklamada, yönetimin, Eskişehirspor’un adını, itibarını düşünmediğini ve son günlerde gündemden düşmeyen olaylara imza attığını savundu.

Eskişehirspor Kulübü yönetiminin yaptıkları ve açıklamalarıyla spor kamuoyundaki kırmızı-siyahlı camianın itibarını yok ettiğini öne süren Hoşcan, şunları kaydetti:

"Seçimli olağan genel kurul öncesi defalarca uyarmamıza rağmen vurdumduymaz tavırlar içinde hareket eden yönetim, son olarak Alper Potuk transferinde, camiamıza tam anlamıyla fiyasko yaşattı. Kulüp menfaat ve çıkarları doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini düşünsek de söz verilme safhasında daha dikkatli davranmaları gerekmekteydi. ’Kulüp çıkarlarını koruyoruz’ derken şanlı mazimize leke sürmek kimsenin haddi değil. Kamuoyunda şike olaylarıyla anılmayı taraftarına layık görenler, bir de üstüne üstlük oyuncu pazarlayan simsar oldular. Bu durumu kabul etmemiz beklenemez."

"Kulübün geleceği ipotek altında"

Hoşcan, kulüp yöneticilerinin açıklamalarının kendilerini tatmin etmediğini belirterek açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"İdari anlamda beceriksiz olduklarını ispat edercesine Alper Potuk’u açık arttırmaya çıkaran mevcut başkan, Eskişehirspor’un onurunu ayaklar altına aldı. Önce bir kulüp ile anlaştıklarını açıklamalarına rağmen, kapalı kapılar ardında başka bir kulüple anlaşmalarını etik bulmuyoruz. Basın sözcünüz çıkacak, ’10-15 milyon borcumuz var’ diyecek. Bir süre sonra idari asbaşkanınız çıkacak, ’25-30 milyon borcumuz var’ diyecek. Bir sonraki açıklama ’45-50 milyon mu olacak?’ Siz daha borcunuzu bilmiyorsunuz. Verdiğiniz rakamlar arasındaki makas, Alper Potuk’a biçtiğiniz fiyat kadar. Lig sürecinde kötü yönetiminizin sonucu olarak başarısızlığınızı bile kabullenemeyecek kadar kibirlisiniz. Suçlu aramayın, o koltukta siz oturuyorsunuz. Sonuçlarına da siz katlanacaksınız. Yılların efsanesi Anadolu Yıldızı Kırmızı Şimşekleri’ni itibarsızlaştırdınız. Seçimi kazanamadığınızda, spor kamuoyu sizleri hatırlamayacak, yaptığınız hatalar yüzünden önü tıkanan kulübümüz, güven duyulmayan bir kulüp olarak anılacak. ’Daha iyi yönetirim’ diyenlere bile tahammülü olmayan sizler, koltuk sevdası içinde görmeyen gözlerle dolaşıyorsunuz. Gelecek yılın reklam, Esstore, İddaa ve yayın gelirlerini temlik edip kullanarak, kulübün geleceğini ipotek altına alıyorsunuz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER