Gündem
  • 30.10.2008 01:50

ALTIN PORTAKAL İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!..

Gitmek filmiyle üç büyük festivalde "En iyi kadın oyuncu” ödülü alan Ayça Damgacı; “Altın Portakal vermediler. Çünkü tipim Hande Ataizi, Özgü Namal, Nurgül Yeşilçay gibi değil”dedi.
Bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali, İstanbul Film Festivali ve Saraybosna Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödüllerini alan Ayça Damgacı aday olduğu halde Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödül alamamasını ilginç sözlerle değerlendirdi.
HAVALI BİR FESTİVAL
İlk ve tek sinema filmi 'Gitmek'le Altın Portakal'da yarışan ve ön jüri tarafından 'En İyi Kadın Oyuncu' adayları arasında gösterilen tiyatro sanatçısı Ayça Damgacı şunları söyledi: “Filmim katıldığım her festivalde çok beğenildi, övgüler ve ödüller aldı. Ancak Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin diğer festivallerden farklı bir havası var. Benim, dış görüntüm, tipim, yaşam tarzım festivaldeki atmosfere uymuyordu. Eğer sürekli magazine malzeme olan, fiziksel olarak dikkat çeken, havalı bir tip olsaydım bu festivalde de ödülü ben alırdım. Zaten alamayacağımı da önceden tahmin etmiştim.
SANATA ÖDÜL VAR
Ödül almam için Nurgül Yeşilçay, Hande Ataizi ya da Özgü Namal gibi olmam gerekiyor. Ama Allah'tan İstanbul Festivali var, diğerleri var. Oralarda sanata ödül veriyorlar." Senaryosunu kendi hayatından yola çıkarak yazdığı ve başrolünde oynadığı 'Gitmek' filminde, Ayça Damgacı'nın yaşadığı aşk ve uğruna yaptığı Doğu seyahati anlatılıyor. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER