Asayiş
  • 8.8.2009 00:54

AMANOS DAĞLARINDA ÇATIŞMA: 1 ER ŞEHİT, 2 ER YARALI

Hatay'ın Merkez ilçesi Antakya Kisecik Köyü mevkiinde bulunan Askeri Radar üssü yakınlarında terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir er şehit oldu biri ağır iki er yaralandı.

Amanos dağlarının İskenderun-Arsuz ve Antakya üçgeninde Kisecik köyü kırsal kesiminde kurulan Askeri Radar Üssü yakınlarında arama tarama çalışmalarını yapan güvenlik güçleri ile PKK terör örgütü üyeleri arasında akşam saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmada bir er şehit olurken biri ağır iki er yaralandı.


Şehit olan ve yaralanan er Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Yaralı askerlerin Dörtyol Komando Taburu'nda görevli Cüneyt Sevinçkan ve Gökhan Dokur, şehit erin isminin ise Yusuf Tiryakioğlu (20) olduğu bildirilirken Cüneyt Sevinçkan'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Teröristlerin deniz yolunu kullanarak kaçmaları ihtimaline karşılık, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan çok sayıda komandoyu taşıyan askeri birlikler Kisecik köyü mevkii ile Arsuz Samandağı bölgesinde teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Terör örgütü daha önce de Kisecik köyü mevkiindeki bir maden ocağını basıp araçları ateşe vermiş Askeri Radar Üssü'ne de roketli saldırı düzenlemişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER