Asayiş
  • 19.8.2007 00:15

AMERİKALI KADIN ASKERİN KOLYESİNİ ÇALAN KAPKAÇÇI, AYAĞINDAN VURULDU

HASAN TOSUN - EREN ÖZÇELİK
ADANA  - Adana'da, çocuklarıyla Sabancı Merkez Camii'ni gezen Amerikalı kadın askerin boynundaki kolyeyi çalan kapkaç zanlısı, cami avlusunda namaz kılan polis memuru tarafından ayağından vuruldu.


İddiaya göre, 2 çocuğuyla Sabancı Merkez Camii'ni gezen İncirlik Üssü'nde görevli kadın asker Mona Senda Nicolescu (28), bir kapkaççının saldırısına uğradı. Kadının yanına yaklaşan kapkaççı, boynundaki altın kolyeyi çekip kopardıktan sonra kaçmaya başladı.

Bu sırada cami avlusunda namaz kılan polis memuru, olayı fark ederek kapkaççıyı kovalamaya başladı. Girne Köprüsü'nden Yüreğir istikametine kaçan şahsı Kuvayı Milliye Parkı'na kadar kovalayan polis memuru, "dur" ihtarına uymayan zanlıyı sol ayak
bileğinden vurdu.

Zanlı Asil Ç. (Çevik-25), olayı duyarak parka gelen yakınları tarafından otomobille Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan zanlı, daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayı haber alarak hastaneye akın eden zanlının yakınları, hastane önünde polise tepki gösterdi.


Sabıka kaydı bulunmadığı öğrenilen zanlının, hastane polisine verdiği ilk ifadede, kadının kolyeyi yere düşürdüğünü, kendisinin de yerden alıp kaçtığını söylediği öğrenildi.


Bu arada, Amerikalı kadın asker Mona Senda Nicolescu, polis ekipleriyle birlikte Şehit Erdoğan Çıtak Karakolu'na giderek ifade verdi.


Basın mensuplarına konuşan Nicolescu, çocuklarıyla camiyi gezerken bir kişinin yanına yaklaştığını ve boynundaki kolyeyi alıp kaçtığını söyledi.


Öte yandan, kapkaç zanlısını ayağından vuran ve olay sırasında istirahatlı olduğu belirtilen polis memurunun da Şehit Erdoğan Çıtak Karakolu'nda ifadesi alındı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER