Gündem
  • 20.4.2024 13:36

Amerikan askerleri Suriye'den çaldıkları petrolü Irak'taki ABD üslerine kaçırıyor

ABD güçleri Suriye'den çalınan petrolü Irak'taki ABD üslerine kaçırıyor

SANA, 45 tankerlik ABD konvoyunun, El Cezire petrol sahalarından çalınan petrolü, yasadışı El Mahmudiye geçişi üzerinden Kuzey Irak'a taşıdığını belirtiyor.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD askeri kuvvetlerinin Irak'taki üslerine yeni bir çalıntı Suriye petrolü sevkiyatı kaçırdığını bildirdi .

45 tankerlik ABD konvoyunun , El Cezire petrol sahalarından çalınan petrolü, yasadışı El Mahmudiye geçişi üzerinden Kuzey Irak'a taşıdığı belirtildi .

Kasım ayında, Amerika'nın el-Mayadin ve el-Bukemal şehirlerine yönelik saldırganlığına yanıt olarak, doğu Suriye'deki Deyrizor'un kuzeydoğusundaki Conoco gaz sahasındaki ABD işgal üssüne bir roket saldırısı düzenlendi .

ABD birlikleri, bölgeyi teröristlerden temizlemek için bölgeyi işgal ettiklerini iddia ediyor, ancak ABD, Suriye'nin doğal kaynaklarını çalmak ve Başkan Beşar Esad hükümetini istikrarsızlaştırmak amacıyla kendisini stratejik olarak oraya yerleştirdi. 

Aralık 2022'de Suriye dışişleri bakanlığı, ABD işgal güçlerinin ve ona bağlı askeri grupların Suriye petrolü, buğdayı ve diğer ulusal kaynakları sistematik olarak yağmalamalarının 25,9 milyar dolar değerinde doğrudan kayıp ve 86 milyar doların üzerinde dolaylı kayıplara ulaştığını söyledi.

Trump, ABD birliklerinin Suriye'deki yasa dışı varlığına ilişkin yorumunu açıkça belirtmişti: “[Suriye'nin] petrolünü tutuyoruz. Petrol elimizde. Petrol güvende. Sadece petrol için asker bıraktık.”

Güncellenme Tarihi : 20.4.2024 13:43

İLGİLİ HABERLER