Gündem
  • 20.4.2024 13:25

IŞİD 22 Esad askerini pusuya düşürüp öldürdü

Terör örgütü IŞİD'in gerçekleştirdiği pusuda El Sukhna bölgesinde Suriye Ordusu'na ait yardımcı güçlere ait bir otobüs hedef alındı.

Suriye ordusuna yardım eden Filistinli gönüllülerden oluşan Kudüs Tugayı, Perşembe günü Suriye'nin doğu Humus kırsalında 22 üyesinin pusuya düşürülüp öldürülmesiyle büyük bir kayıp yaşadı.

Terör örgütü IŞİD'in gerçekleştirdiği pusuda Al-Sukhna bölgesindeki yardımcı güçlere ait yataklı otobüs hedef alındı.

Güvenlik kaynakları, pusunun "Humus'un doğu kırsalındaki Tadmur'un kuzeydoğusundaki Al-Sukhna bölgesindeki Al-Tayyibah kasabası yakınlarında dönen birlikler arasındaki vardiya değişimi sırasında meydana geldiğini ve çatışmaların yaklaşık bir saat sürdüğünü" açıkladı.

Kaynaklar, "teröristlerin saldırı sırasında yardımcı güçleri taşıyan otobüsleri hedef almak için roketatar kullandığını" da sözlerine ekledi.

IŞİD'in "uyuyan hücrelerinin" El Tanf ABD işgal üssüne sığındıkları Suriye Çölü'ne yayıldığını belirtmekte fayda var. Ayrıca sivil ve askeri otobüslere de sık sık saldırılar düzenleniyor ve can kayıpları yaşanıyor.

HTŞ saldırısı Suriye Arap Ordusu ve Milli Savunma Güçleri tarafından püskürtüldü

Suriye Arap Ordusu ve Ulusal Savunma Güçleri, 6 Nisan'da IŞİD bağlantılı terör hücrelerinin Rakka banliyölerindeki askeri karakollara düzenlediği saldırıyı püskürttü.

İsrail işgal güçleri, 1 Nisan'da işgal altındaki Suriye Golan'ından Suriye'nin başkenti Şam'ın birçok noktasına hava saldırısı düzenledi.

Kaynak, saldırının siviller arasında iki yaralanma ve az sayıda maddi kayıpla sonuçlandığını da sözlerine ekledi. Suriye hava savunma sistemleri, Suriye'nin başkentine düzenlenen saldırıda çok sayıda hava hedefini yakaladı. 

Eş zamanlı olarak terör örgütü Heyet Tahrir el Şam (HTS), Suriye Arap Ordusu'nun (SAA) İdlib'in güneyindeki Cebel el-Zaviye'deki mevzilerine geniş çaplı bir saldırı başlattı. Suriye Silahlı Kuvvetleri saldırıyı engellerken, topçu birlikleri çok sayıda HTŞ ikmal hattını hedef aldı.

Güncellenme Tarihi : 20.4.2024 13:36

İLGİLİ HABERLER