Gündem
  • 11.10.2019 21:25

Amerika'nın gözlem noktasına ateş açıldı mı?

Milli Savunma Bakanlığı Fırat’ın doğusundaki ABD gözlem noktasına ateş açıldığı iddialarına ilişkin basın açıklaması yayınladı..

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapılmıştır. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alınmıştır. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir.

Bölgedeki bir kaynak, TSK’ya ait uçakların bugün saat 20:00 sıralarında Kobane'de Miştenur Tepesi ve çevresine bombardıman düzenlediğini söyledi.

Kaynak, saldırıda bölgede faaliyet gösteren ABD Özel Kuvvetleri’nden bir askerin hayatını kaybettiği, 2 Fransız askerin de yaralandığını söyledi.

Olaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, ABD’li bir yetkili Kobani’de patlamanın meydana geldiğini ancak hiçbir ABD askerinin ölmediği ve yaralanmadığını belirtti.

Rojava’da bin ABD askerinin yanı sıra, Fransa ve İngiltere’den de toplam 200 askerin bulunduğu tahmin ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 12.10.2019 00:50

İLGİLİ HABERLER