Medya
  • 2.7.2007 17:27

ANADOLU GAZETECİLER BİRLİĞİ TELEVİZYON KURUYOR

BURSA- Toplantıda, birliğin televizyon kurmasına karar verildi.
Orhangazi Yerel Gündem 21 Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, dernek yönetimi uluslararası çapta bir televizyon kurabilmek için güç birliği kararı aldı. Yönetim kurulu üyelerinin ortak olacağı bir şirket kurulması için dernek üyelerinden Avukat Tuğba Atalay görevlendirildi. Dernek Başkanı Orhan Efe, Edirne'den Ardahan'a, 8 kanala kadar yayın yapabilecek televizyon için düğmeye bastıklarını ve Anadolu'da yeni gündemler belirleyeceklerini dile getirdi.
Kurulacak televizyon şirketinin merkezinin Yenişehir olacağını belirten Efe; İstanbul, Ankara, İzmir ve Orhangazi'de kurulacak stüdyoların hiperoptik kablo ile merkeze bağlanacağını, birlik üyelerinin her birinin de aktif televizyon habercisi olacağını, bu amaçla da her şube ve temsilciye birer adet dijital omuz kamerası gönderileceğini söyledi.
Televizyon şirketi ile birlikte, haber ajansı kuruluşunun da gündemlerinde olduğunu vurgulayan Başkan Efe, "Altyapımız hazır. Günde en az bin haber servis edebiliriz. 81 il, 150 ilçe merkezinde yayınlarını sürdüren gazetelerimizin haberleri de böylece birliğimiz tarafından değerlendirilecek ve servis edilecektir" dedi.
Bu arada, şube ve temsilcilik için başvuruda bulunan 39 kişinin talepleri görüşülerek, Ankara merkez, Kırıkkale merkez, Manisa-Soma, Denizli merkez, Siirt merkez ve Bursa Orhangazi şube ve temsilciliklerinin açılması için ilgililere yetki verildi. Diğer taleplerin de inceleneceği ifade edildi.
Anadolu Gazeteciler Birliği Derneği üyeleri toplantı sonrasında Orhangazi'yi gezdi ve Çınar Restoran'da Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz'un kendileri için verdiği yemeğe katıldı. Yemeğe AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Aydın ile Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri M. Kenan Özkan da katıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:42

İLGİLİ HABERLER