Yaşam
  • 23.7.2009 15:21

ANETTE'NİN MÜSLÜMANLIK SEVİNCİ

SERHAT ŞENKÖKÇÜ / BALIKESİR


Almanya’da doğup büyüyen serbest meslek sahibi Müslüman Yalçın Tunca (45) ile 9 yıl önce Almanya’da tanışarak evlenen ve Romn Yalçın Tunca (8) ile Şun Feridun Tanca (8) adında ikiz çocukları bulunan ev hanımı Anette Tunca (45) adlı Alman anne, İslam dinine ilgi duyduğunu söyleyerek Müslüman olmaya karar verdiğini açıkladı.

Tatil için eşi ve çocuklarıyla birlikte Türkiye’ye gelen Anette, Balıkesir’in Edremit ilçesinde tatil yaparken İlçe Müftülüğü’ne giderek Müslümanlık müracaatı yaptı.

İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, kendi rızası ile Müslüman olmak isteyen Anette Tunca’nın isteğini değerlendirdi ve bir İhtida merasimi düzenledi.

Eşi çocukları ve yakınlarının katıldığı törende müftü Ramazan Tekin, Anette’ye Müslümanlık ve İslam dini hakkında ön bilgiler verdi. İslam ve Müslümanlık ile ilgili ayrıntılı bilgilerin bulunduğu kitaplar da hediye edilen Anette’ye, birde Türkçe açıklamalı Kur’an-ı Kerim verildi.

Müftülük makamında gerçekleşen törende, Arapça olarak Bakara Suresi’nin son ayetlerinden bölümler okundu ve dua edildi. Müftü Tekin’in verdiği bilgiler, Türkçe bilmeyen Anette’ye eşi Yalçın Tunca tarafından tercüme edilerek anlatıldı.

Müftü Tekin’in söylediği Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhid cümlelerini tekrar eden Anette Tunca, çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, başta eşi ve Müslüman yakınları olmak üzere Müftü Ramazan tekin ve tüm Müslümanlara teşekkür etti.

Anette Tunca, “Çok mutluyum. Kalbimin sesini dinledim ve Müslümanlığı seçtim. Türkçe ve Arapçayı öğrenene kadar evimde Kur’an-ı Kerim’i Almanca olarak okuyacağım. Müslümanların sıcaklığı, misafirperverliği ve hoşgörüleri beni hep mutlu ederdi. Artık bende bir Müslüman’ım. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Allah herkese Müslüman olmayı nasip etsin” dedi.

Müftü Tekin ve diğer din görevlileri, Anette ve ailesini kutlayarak Müslümanlık belgesi ile çeşitli hediyeler verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER