Spor
  • 2.5.2004 00:20

ANKARAGÜCÜ TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY'DAN HOOİJDONK'A ÖVGÜ...

MEHMET CİNEMRE
İSTANBUL  - Ankaragücü Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, ilk yarı boyunca sahada istenen her şeyi yaptıklarını belirterek ikinci yarıda ise ortaya Hooijdoonk faktörünün çıktığını söyledi.


Ankaragücü Teknik Direktörü Çalımbay, Fenerbahçe mücadelesinde sahada istenen her şeyi yaptıklarını, ikinci yarının ise golle başlaması nedeniyle kendilerinin güç duruma düştüklerini söyledi. Karşılaşma boyunca iyi mücadele ettiklerini ifade eden Çalımbay, "Rahatlıkla sahadan galip ayrılabilirdik. İkinci yarı 5 dakika içinde gol olmasaydı. Sonuç daha farklı olabilirdi. Duran toplardan gol yedik. Maç öncesi bunlara dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştik. Hooijdonk'un golü şans golüydü. Ama gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Yabancı oyuncu transfer edeceksen Hooijdoonk gibi olmalı" dedi.


Öte yandan Ankaragücü maçında 2 gol kaydeden Pierre Van Hooijdonk'un frikikten gol atma hasreti sona erdi. Duran top ustası Hollandalı'nın 16 maçlık frikik golü atma orucu, bu maçta attığı ilginç golle sona erdi.
Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Van Hooijdonk, 16 maçlık serbest vuruştan gol atamama hasretini, Ankaragücü ağlarını havalandırarak sonlandırdı. Ligde bu sezon 4 golünü serbest vuruştan atan ve en son 15. haftada yine Ankaragücü karşısında serbest vuruştan gol bulan Hollandalı futbolcu, ligdeki gol sayısını da attığı 2 golle, 22'ye çıkardı.
Van Hooijdonk, maç sonrası yine tribünleri dolaşarak, kendilerini destekleyen taraftarları alkışlarken, sarı-lacivertli taraftarlar Hollandalı futbolcuya büyük sevgi gösterisinde bulundular.


Hollandalı futbolcu karşılaşma sonrası serbest vuruştan attıı ilk golü değerlendirerek, ''Şut atmaya çalıştım. Ancak gol oldu'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER