Yaşam
  • 11.11.2005 00:00

ANTALYA'DA FUHUŞ OPERASYONU

RIZA YANIK-CEM GEÇİM
ANTALYA - Antalya'nın Alanya İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Rus mafyası tarafından Türkiye'ye getirildiği iddia edilen yabancı uyruklu 13 hayat kadını ve onları pazarlayan 3 kişilik şebeke çökertildi.


Edinilen bilgiye göre, Antalya İl Jandarma ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alanya ve çevre beldelerde fuhuş yapılan otel ve evlere baskınlar yaptı.

Düzenlenen baskında Rus fuhuş mafyası tarafından Türkiye'ye getirildiği öne sürülen ve erkeklerle para karşılığında fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 13 hayat kadını yakalandı. Hayat kadınlarını pazarladıkları iddiasıyla M.Ö, B.O. ve E.E. isimli şahıslar da gözaltına alındı.


Yakalanan hayat kadınlarının, beldelerde bulunan bazı apart otelleri randevu evi olarak kullandıkları ortaya çıktı. Yaz aylarında turizme hizmet veren bazı apart otellerin sezonun sona ermesiyle birlikte hayat kadını satıcıları tarafından kiralandığı belirlendi. Kadın satıcılarının, apart otellerde 'turist' adı altında kalan hayat kadınlarını baskınlardan kurtarmak için bu yöntemi kullandıkları ortaya çıktı.


Jandarma ekipleri, hayat kadınlarını barındıran oteller hakkında soruşturma başlattı. Hayat kadınları ve satıcıları sorgularının ardından Alanya Adliyesi'ne sevk edilecek.


 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:41

İLGİLİ HABERLER