Gündem
  • 1.5.2006 14:48

ARINÇ: "İSİM KONUSUNA MERAKLIYMIŞIM GİBİ POLİTİKA YAPIYORLAR"

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'e ''BA'' plakalı araç alımı konusundaki eleştirileri ''Sanki bir Meclis Başkanı, araçların ruhsat işlerini takip eden bir insanmış gibi veya isimler konusunda çok meraklı birisiymiş gibi bunun üzerinden politika yapıyorlar'' diye yanıtladı.
     Arınç, AA muhabirinin sorusu üzerine, 2005 Aralık ayı sonunda Başkanlık Divanı üyelerinin eskiyen araçlarının yenilendiğini, o araçlara ''AV'' plaka serisi verildiğini anımsattı.
     Komisyon başkanları için alınan yeni araçlara ''BA'' serisi verildiğini belirten Arınç, ''Bülent Arınç (BA) diye tutturup gittiler. Sanki bir Meclis Başkanı, araçların ruhsat işlerini takip eden bir insanmış gibi veya isimler konusunda çok meraklı birisiymiş gibi bunun üzerinden politika yapıyorlar. Bu milletvekilliğine sığar mı? Bu konularda konuşmak kime ne kazandırır? Bu ne kadar saçma bir şeydir. Ben araçların hangi plakayı aldığını nereden bilebilirim?'' diye konuştu.
     Konuya ilişkin Trafik Müdürlüğü'nden alınan yazıda, ''AZ'' serisinin bitmesi nedeniyle ''BA'' serisine başlandığının belirtildiğini kaydeden Arınç, şöyle konuştu:
     ''Komisyon başkanlarına alınan araçlara ben kendi ismimi (BA) vereceğim, ama Başkanlık Divanı üyesiyim, aynı zamanda kendi araçlarımıza 'AV' olarak plaka alacağım. Yani öyle bir niyetim olursa onları 'BA' alırdım. Ben bu kadar düşük bir insan mıyım? AZ serisi biterse KA'dan başlamaz BA'dan başlar. Yani bunu trafiğe sormak varken, birilerinin kulağına bir şey üflemesiyle veya magazin basının kendine göre bir haber yapmasının üzerine atlayarak 'vay böyle bir şey acaba oldu mu' diye düşünmek herhalde bizim hayatta karşılaşacağımız gayri ciddi konulardan birisi olsa gerek.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER