Spor
  • 5.7.2009 02:20

ARTIK TARAFTAR DA KULÜBÜNE PARA KAZANDIRACAK!..

Anadolu kaplanlarının yer aldığı Bank Asya Ligi’nde bu yıl ilk defa seyircinin centilmenliği takımların fair play puanlarını artıracak. Bu da takımlara ek gelir olarak yansıyacak...

Anadolu’nun önde gelen kentlerinin futbol takımlarının yer aldığı Bank Asya Ligi’nde bu yıl yeni bir uygulama başlıyor. Bu ligin futbol takımlarının neredeyse tamamına forma reklamı ile destek olan Bank Asya yeni uygulama ile bu desteğin artmasını fair play ’e bağladı. Forma reklamlarında ortalama bir sınır koyan ve bunu bütün takımlara eşit olarak dağıtan Bank Asya bunun üzerindeki para dağıtımını şöyle geliştirme kararı aldı:

Seyirci oranı takımın alacağı parayı belirleyecek. n Ayrıca futbolcuların göreceği sarı ve kırmızı kartlar takımın alacağı parayı olumsuz etkileyecek.

En önemlisi seyircinin küfür edip etmemesi, olay çıkarıp çıkarmaması takımı iki yönden para kazandıracak. Olay çıkmadığı için stad kapanmayacak, seyirci sayısı artacak, takımın alacağı para da artacak. Diğer taraftan seyirci küfür etmediği için centilmenlik puanı artacak ve alacağı para bu noktada daha fazla olacak.

CENTİLMENLİK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca futbol maçlarında fair play’ın öne çıkmasını her zaman hedefleri olduğunu belirterek, “Mücadele kadar centilmenlik de öne çıkmalı. Bank Asya Ligi’nde Anadolu Kaplanları’nın takımları yer alıyor. Bu takımların büyük seyirci desteği var. Çok çekişmeli maçlar oluyor. Bunu bir de centilmenlikle taçlandırırsak ligin kalitesi daha da artacaktır” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:26

İLGİLİ HABERLER