Asayiş
  • 21.6.2018 09:00

Flaş gelişme!.. PKK'nın iki lideri yakalandı

PKK'nın iki önemli üst düzey isminin ele geçirildiği iddia edildi. İsimlerin yarın açıklanacağı belirtildi.PKK'nın iki üst düzey yöneticisinin yaklandığı iddia edildi. Aydınlık.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre ele geçirilen isimlerin kimler olduğunun yarın açıklanacağı öne sürüldü...

Türkiye terör örgütü PKK'nın kökünü kazımak için Kandil'e operasyonlarını gerçekleştiriyor. Ortaya atılan iddiaya göre, terör örgütü PKK'nın 2 sözde liderinin yakalandığı bu isimlerin de terörist Murat Karayılan ve Cemil Bayık olabileceği yönünde. Cumhurbaşkanı Erdoğan Size birkaç gün içerisinde daha başka müjdelerimiz olacak" demişti.

Türkiye Suriye'de gerçekleştirilen Afrin operasyonu ile terör örgütü PKK'ya büyük bir darbe vurmuştu. Terör örgütünün kökünü kazımakla kararlı olan Türkiye son olarak da terör yuvası Kandil'e Türk bayrağını dikmek için operasyon başlattı. Mehmetçiğin başarılı operasyonlarıyla Kandil'in düşmesi an meselesi. Kandil operasyonu sürerken gündeme bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre PKK'nın sözde lider kadrosundan iki ismin yakalanıp İmralı'ya gönderildiği yönünde.

Yine iddialara göre yakalanan iki isim terörist Murat Karayılan ve Cemil Bayık. Bu iddialara resmi makamlardan bir doğrulama gelmezken gün içinde yakalanan teröristlerin isimlerinin açıklanacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Size birkaç gün içerisinde daha başka müdelerimiz olacak" demişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk operasyonumuzu 20 Ocak'ta yaptık ve Kandil’i de vurduk ve yine bir operasyon, toplantı halindeki lider takımını hallettik" demişti. Irak’ta Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) yakın kaynaklar; TSK’nın Kandil harekatında Selahattin Demirtaş'ın abisi terörist Nurettin Demirtaş’ın öldürüldüğünü açıkladı.

ARTIK KANDİL'İN DÜŞMESİ AN MESELESİ

Hedefin Kandil olarak belirlendiği Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda ise ilk aşama bitti. Bölgede yaklaşık 35 kilometre derinlikte kontrolü sağlayan Mehmetçik, bir yandan yeni gözetleme alanları ve üs bölgeleri oluştururken diğer taraftan da ikinci ve üçüncü aşama için bölgeye askeri ve lojistik yığınak yapmaya devam ediyor. Başbakan Yıldırım, "Kandil operasyonu adım adım ilerliyor. Şu anda zannediyorum bölgede 40 kilometre derinliğe kadar, 400 kilometrekarelik bir alan güvenlik güçlerimizin kontrolüne geçmiş durumda." dedi.

Süleyman Soylu: Ok yaydan çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz Kandil'e Afrin'den önce girecektik. Batı, Afrin'de yeni bir tezgah kurmaya başlayınca biz rotayı Afrin'e çevirdik. Kandil konusunda ok yaydan çıkmıştır." dedi.

PKK ile mücadele ve Kandil'e yönelik operasyonlardan bahseden Soylu, "Biz Kandil'e Afrin'den önce girecektik. Batı, Afrin'de yeni bir tezgah kurmaya başlayınca biz rotayı Afrin'e çevirdik. Kandil konusunda ok yaydan çıkmıştır. Bu millet; kendi kardeşlerini sürekli tehdit eden, bu ülkeyi geride bırakmaya yönelik bir emelin taşeronu olan, Batı ile oradan Türkiye'yi sürekli meşgul etmeye çalışan Kandil'i dümdüz edecektir. Ay yıldızlı bayrak dikilecektir. İki iki daha dört. Bunun başka türlüsü söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 21.6.2018 12:37

İLGİLİ HABERLER