Asayiş
  • 10.7.2009 21:38

ATALAY: SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ

HATAY - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hükümetleri döneminde organize çetelerin çökertildiğini, ülke genelinde suç oranlarında yüzde 30-40 düşüş olduğunu söyledi.
Atalay, Hatay Polis Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin değişik illerindeki 24 okuldan toplam 6 bin 405 kişinin, mezun olarak Emniyet Teşkilatına katıldığını belirtti.
Vatandaşlar uyurken güvenlik görevlilerin ayakta olduğunu ve görev yaptığını ifade eden Bakan Atalay, şöyle devam etti:
''Polislik çok kutsal ve saygın bir meslek. Öncelikle, çocuklarını bu yönde destekleyen aileleri kutluyorum. İki yıllık özel eğitimle, son teknolojiyi kullanan, insan hakları ve demokrasi dersleri alan polislerimiz, onurlu Emniyet Teşkilatına katıldılar. Şu anda 210 bin polisimiz var. 2005'ten bu yana üniversite mezunu 20 bin polis takviyesi yaptık. 10 bin üniversite mezunu polis daha alacağız.
Hükümetimiz döneminde organize çeteler çökertildi. Ülke genelinde suç oranları yüzde 30-40 düştü. Terör konusunda Avrupa'nın en güvenilir ülkesiyiz. Bunu polis, jandarma ve sahil güvenliğe borçluyuz.''
Kadın polis sayısının yetersiz olduğunu, bu açığı gidermeye çalıştıklarını ifade eden Beşir Atalay, ''Bayan polis sayısını artırmak için çaba gösteriyoruz. Özellikle büyük kentlerde bayan polislere gereksinim var. Bu nedenle özellikle üniversite mezunları bayanların polis olmalarını bekliyoruz'' dedi.
Polisin özgürlükleri kısıtlayan değil koruyan kişiler olduklarını ifade eden Bakan Atalay, suç haritası ve istatistikleri çıkararak gerekli önlemleri yerinde aldıklarını kaydetti.
Beşir Atalay, mezunlara da seslenerek, zanlı bile olsa vatandaşlara iyi davranmalarını istedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER