Asayiş
  • 24.8.2009 12:39

ATATÜRK HAVALİMANINDA BOMBA PANİĞİ

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'nda kimliği belirsiz kişilerce yapılan "Türkmenistan uçaklarında bomba var" ihbarı hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Havalimanında güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarılırken, Aşkabat'a gitmek için kalkışa hazırlanan THY uçağı ile Aşkabat'tan gelen Türkmenistan Hava Yolları'na ait yolcu uçağı didik didik arandı, ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nü telefonla arayan kimliği belirsiz kişiler, `Türkmenistan uçaklarında bomba var, dikkat edin' şeklindeki ihbar panik yarattı. İhbar üzerine havalimanında güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı.

KALKIŞA HAZIRLANAN UÇAK BOŞALTILDI

İstanbul'dan saat 23.30'da Aşkabat'a gitmek için kalkışa hazırlanan Türk Hava Yolları (THY)'nın TK 1364 sefer sayılı Boeing 738 tipi yolcu uçağı boşaltıldı. Yolcular, uçaktan uzaklaştırıldı. Uçak, apronda güvenli bir bölgeye çekilerek detaylı bir aramadan geçirildi, yolcular ve valizleri didik didik arandı.

İKİNCİ ARAMA AŞKABAT'TAN GELEN UÇAKTA

Havalimanı yetkilileri, Aşkabat'tan 140 yolcusuya İstanbul'a gelen ve saat 00.30'da havaalanına inmesi gereken Türkmenistan Hava Yolları'na ait T5 409 sefer sayılı Boeing 737-300 tipi yolcu uçağı ile temasa geçti. Pistte gerekli önlemler alınırken, kulenin talimatı doğrultusunda havaalanının üzerinde birkaç tur atan uçak, verilen iznin ardından iniş yaptı. Tarif edilen güvenli bölgeye yanaşan uçak, hızlı bir şekilde boşaltıldı. Hazır bekletilen bomba uzmanı polisler, arama yapmak için uçağa çıktı, yolcular ise araçlara bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Yolcular, terminal girişinde arandıktan sonra X-ray cihazından geçirilip terminale alındı.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Ancak her iki uçakta yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Yapılan ihbarın asılsız çıkmasıyla birlikte havalimanı yetkilileri ve polis ekipleri rahat bir nefes aldı.

Türk Hava Yolları'na ait uçak, aramanın ardından gecikmeli olarak Aşkabat'a hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER