Gündem
  • 11.6.2013 15:15

Atma Recep din kardeşiyiz...

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partililere sesleniyor. CHP lideri Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Başbakan'ın faiz lobisi vurgusunu eleştiren Kılıçdaroğlu "Asıl faizci sensin Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

İşte konuşmasından satır başları;

ASIL FAİZCİ SENSİN

Borsada milyarlarca dolar kaybedildi. Çıkıp bi konuşma yapıyorsun borsa düşüyor yazık değil mi? Kurdaki artış nedeniyle Türkiye'nin zararı 9 milyar lira. Reel sektörün zararı 3.5 milyar dolar. Piyasadaki bu çalkantının nedeni bu defa faiz lobisi oldu. Allah'tan CHP demedi. Dilin kemiği yok. Bu ülkede faiz lobisi varsa Allah aşkına yeni mi geldi bu lobi? Faiz lobisinin ümüğünü sıkacağım diyor. Sıkmazsa namersin. Bu ülkenin kısa vadeli dış borcu 16 milyar dolardı 2002'de. Bu borç 115 milyar dolara çıkmıştır. 7 kat arttı. Şimdi 337 milyar dolar.

Faiz lobisi diyorsun peki senin o koltukta ne işin var? Utanmasa bütün borçları Gezi parkındaki gençler yaptı diyecek. 2012 yılı başında Londra'da oturan birisi Türkiye'ye 1 milyon dolar gönderse 2012 sonunda bu 1 milyon dolar 1 milyon 600 bin dolar oluyordu. Sağlayan kim sensin Recep Tayyip Erdoğan.

Küçük bir kıvılcımla başladı, gençler ağaçlara sahip çıktı. Polis orantısız güç kullandı. Türkiye ayağa kalktı. 3 can gitti. Bu ülkeye ya demokrasi gelecek ya gelecek. O gençlerimizin yanında kapı gibi CHP duracak.

Kızımız annesini aşmazsa bu ülkeye faydası olmaz. Daha iyiyi öğrenecekler... Hiç bir gencin bireysel bir avantaj peşinde olmadığını çok iyi biliyoruz. Kenti için çalışan delikanlıdır. Ülkesi için çalışan delikanlıdır. Halkının çıkarlarını savunan delikanlıdır. Genç onun için halkının umududur. Gençleri dinlemek de her siyasi partinin temel görevidir. Gençlerimize önce apolitik dedik, Türkiye'nind ünyanın sorununu bilmiyor dedik, en iyi biz biliriz dedik ama gençler kendilerini dünyaya da bize de gayet güzel anlattılar. Biz apolitik değiliz dedi. Bu gençlik Türkiye'nin küresel kuşağıdır. küçük bir parkta yeşeren filiz bütün dünyadan ses getirdi. Amerika'dan Japonya'ya kadar. Bu kuşak kürsele bir kuşaktır bu kuşak bizim geleceğimizdir ve bizim güvencemizdir.

Gençleri hafife almayacağız ve kimsenin de gençleri hafife almaması gerekli. Gençleri dinlemeliyiz ne istiyor bu gençler. Çevreye saygı istiyorlar. Çok şey mi istiyorlar? Bu gençlik daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük istiyor. Cumhuriyet gerçekten gereğini yapmış, Mustafa Kemal Cumhuriyeti gençlere emanet etmiş. O kadar ki bizim gençlerimiz dünyayı biliyorlar, sorunları biliyorlarm. Onlar Avrupalı akranlarına göre daha ilerideler. 4 ağaca bunlar sahip çıkıyorlar diyorlar. Bunu söyleyen insanda ağaç sevgisi olabilir mi? Ağaç sevgisi olmayan kişi de insan sevgisi olabilir mi? Bütün dünya onlara sahip çıktı onlara, yerleri temizlediler, kütüphane kurdular ama bir tane kara kafa bunlara karşı çıktı. O istediği kadar karşı çıksın nehir okyanusa mutlaka ulaşacaktır. Toplandılar hiç bir ayrım yapmadılar. Farklı dünya görüşlerine sahipti bu insanlar. Kimi genç kimi yaşlı bir aradaydılar. Siyasal iktidara demokrasi dersi veriyor, sen bizim özel hayatımıza müdahale edemezsiniz diyor. kendisine bir kaç metreden gaz sıkan polise bile el uzattılar.

Demokrasi sadece sandığa gitip oy kullanmak değildir. Bekleyin 4 yıl sonra oy kullanacaksınız. Bunun adı demokrasi değildir. Bu ülkede 76 milyon vatandaş yaşıyorsa bunların hepsi de vergi öder. Vatandaş ödediği verginin hesabını sorar normal demokrasilerde. Hesap vermek iktidarın bir sorumluluğudur. türkiye henüz bu aşamaya gelmedi. Vergi ödeyen her vatandaşıma sesleniyorum ödediğin verginin hesabını sor.Demokrasilerde halkı dinleyeceksin onun öncülüğünü de STK'lar yapar. Önümüzdeki yüzyılda siyasal partilerin sonlanacağını yerlerini STK'ların alacağını söyler.

Türkiye ikinci sınıf demokrasi değil diyorlar, maalesef Türkiye'de üçüncü sınıf demokrasi olduğunu söylüyorlar. Yani diktatörlükten önceki adım. Biz sormayacak mıyız? Bu duruma Türk halkı layık mı?

Taksim'deki gençlerimiz bu ülkede birinci sınıf demokrasi istiyorlar o yüzden o gençleri yürekten kutluyorum. Demokrasi devletin soğuk yüzünün en az göründüğü rejimdir. Bir kişi kalkar yasama ve yürütme bize ayak bağı diyen kişi bize demokrasi dersi vermeye çalışıyor. Sen önce bir kendine bak. Benim polisim, benim valim diyorsun. İyi de bunlar senin babanın malı mı?

Hatay milletvekilinin oğlu senin polisini sıraya dizdiğinde senin aklın o zaman neredeydi? Kalkmışsın polisi savunuyorsun. Polis kurşunuyla ankara'da bir kişi hayatını kaybettiç. Halkın polisini istiyoruz iktidarın polisine ihtiyacımız yok.

Halkın polisine CHP sahip çıkıyor. Haklarının iyileştirilmesi için CHP'nin 3 tane önergesi var. Halkına karşı orantısız güç kullanmamasından yanaysan gel bu polislerin özlük haklarını düzenleyelim. Biz demokrasiyi bu ülkeye getiren parti olarak demokrasiyi sonuna kadar savunacağız.

Özgürlük isteyenlerin yerlerde süründüğü rejimlere demokrasi denmez dikta deniz. Tüm türkiye psikanalize merak saldı. Herkeste bir korku hakim aman Başbakan konuşuyor diyorlar. Her toplumun içinde provokatörler olabilir, mahalleye sızabilirler. Hepimizin ortak görevi provokasyona gelmemektir. İdaallerimizi anlatmaktan alıkoyabilirler. Ama bir sorunumuz var provokatör Başbakan olunca ne yapacağız. Gençler dedi camiye bira şişeleriyle girdi. AKıl var mantık var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kur'an yırtıldığında senin sesin niye çıkmadı? Irak'ta binlerced müslüman kadına tecavüz edildi senin sesin niye çıkmadı?

Bira şişeleriyle girdi dediler, en iyi kim bilir camide çalışan bilir. Müezzine soruyorlar, yalan söylemez 'Buradan içki içilmedi. Eğer içki içen görselerdi zaten kendileri atarlardı' dedi. Caminin imamına soruyorlar, 'Polisin kovaladığı göstericileri engelleyemedik polis şiddetinden kaçanlar camiye sığındı' diyor.

Yenişafak yazarı eski vekil köşe yazıyor: 'Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim. Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'ne gittim. Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış. Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler. İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış.

Camiye içki şişeleriyle girildi demek sorumsuzluk ahlaksızlıktır. Bu ülkeyi bölmekte senin ne yararın var. Acıyla gözyaşıyla kurduk bu milleti. Hadi kuldan utanmıyorsun Allah'tan utan. Bulunduğun makama yakışır mı? Taksim meydanında Gezi Parkı'nda kandilde namazlarını kıldı Kur'an okundu. Kimse bunu niye yapıyorsunuz dedi mi? bu yol sağlıklı bir yol değil.

Sayın Başbakan Fas'a gitmeden AA bir haber verdi, Başbakan Fas kıralıyla da görüşecek diye. Peki görüştü mü? Hayır. İtibarsız bir Başbakan yarattı. İran'da bir gün beklediler. Nal toplayıp geldi Türkiye'ye. Ben Swoboda'ya rest çektim tüm yandaş kanallar olayı çarpıttı. Kral görüşmedi ama kanalların hiç biri yayınlamadı.

ASIL FAİZCİ SENSİN

Borsada milyarlarca dolar kaybedildi. Çıkıp bi konuşma yapıyorsun borsa düşüyor yazık değil mi? Kurdaki artış nedeniyle Türkiye'nin zararı 9 milyar lira. Reel sektörün zararı 3.5 milyar dolar. Piyasadaki bu çalkantının nedeni bu defa faiz lobisi oldu. Allah'tan CHP demedi. Dilin kemiği yok. Bu ülkede faiz lobisi varsa Allah aşkına yeni mi geldi bu lobi? Faiz lobisinin ümüğünü sıkacağım diyor. Sıkmazsa namersin. Bu ülkenin kısa vadeli dış borcu 16 milyar dolardı 2002'de. Bu borç 115 milyar dolara çıkmıştır. 7 kat arttı. Şimdi 337 milyar dolar.

Faiz lobisi diyorsun peki senin o koltukta ne işin var? Utanmasa bütün borçları Gezi parkındaki gençler yaptı diyecek. 2012 yılı başında Londra'da oturan birisi Türkiye'ye 1 milyon dolar gönderse 2012 sonunda bu 1 milyon dolar 1 milyon 600 bin dolar oluyordu. Sağlayan kim sensin Recep Tayyip Erdoğan.

Faiz lobisinden rahatsızsanız da niye şikayet etmediniz de şimdi ses çıkarıyorsunuz. Bakın 1979-2002 ödenen faiz 135 milyar lira. 2002-2012 ödenen faiz 498 milyar liraya çıkmıştır. bu parayı sen ödedin çık millete anlat bunu. Faizciye ödenen bu para çiftçinin  memurun cebinden ödediler.

Başbakan, insanların camiye bira şişeleriyle girdi diyor. Bir başbakana yalan söylemek yakışıyor mu?

ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ

Başbakan'ın verdiği rakama bakarsak,  213 yıl boyunca robot gibi ağaç dikmeleri gerekiyor. Atma Recep din kardeşiyiz.

Halkın polisine saygımız var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirirken, "Halkın polisine saygımız var, iktidarın polisini asla istemiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) Kalkmış polisi savunuyorsun. Neden? Orantısız güç kullandığı için. 10'u aşkın yurttaşın gözü çıkarıldı. Polis kurşunuyla bir kişi öldü. Polise saygımız var, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Halkın polisine saygımız var, iktidarın polisini asla istemiyoruz. Halkın polisi var, Recep Tayyip Erdoğan'ın polisi var. Halkın polisiyle sorunumuz yok'' dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:32

İLGİLİ HABERLER