Gündem
  • 9.8.2009 00:00

AYGÜN, EVİNDE DARBEYİ BEKLEMİŞ!..

Üçüncü Ergenekon iddianamesinde sanıklarının 'darbe aşkı'nı ortaya koyan ayrıntılar dikkat çekti. ATO Başkanı Sinan Aygün'ün İstanbul Ümitköy'deki evinde bir ay boyunca darbe beklediği ortaya çıktı.

Engin Aydın'ın ise yardımcılığını yaptığı emekli Orgeneral Eruygur için “Artık darbe düşünmüyor” dediği tespit edildi. Aydın, Mümtaz Soysal'dan dinlediklerini de ajandasına 'Ordu müdahale edecek' notuyla özetlemiş.

Ergenekon sanıklarından ATO Başkanı Sinan Aygün'ün AK Parti hükümetine karşı darbe beklentisini “Haftaya olacak” noktasına kadar getirdiği belirlendi. Ergenekon sanıklarından Vedat Aydın'ın telefonda görüştüğü Enis isimli bir kişinin, Aygün için "Ümitköy'deki evinde ve ATO'da gelecek hafta darbe var diye iddia etmiş" dediği tespit edildi.

AYGÜN 'BÖCEKLER'E KONUŞTU

ATO Başkanı Sinan Aygün'ün Ümitköy'deki evinde gözaltına alındığı haberlerinin yer aldığı 2 Temmuz 2008 tarihinde Enis isimli şahısla Ergenekon sanığı Engin Aydın arasında yapılan konuşma iddianamede şöyle yer aldı:

Enis: O gördüğün ev var ya o gördüğün ev. O gördüğün Ümitköy'deki ev. Sinan Aygün'ün evi.

Aydın: Görmedim ya…

Enis: Onlar orada oturdular

Aydın: Öyle mi?

Enis: Hepsi oturdular 5, 10 defa 'oda'nın da (ATO) bütün personelini kullanmak kaydıyla bütün yemek bütçesini kullanmak kaydıyla orda böceklere karşı bu böceklere karşı konuştu bizim salak… Gelecek hafta darbe var diye iddia etmiş 'oda'da aylarca

Aydın: Vay salak ... vay ya yav

Enis: Aylarca iddia etmiş

PAŞA DARBEDEN VAZGEÇTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği'nde emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yardımcısı olarak görev yapan Engin Aydın konuşmanın ilerleyen bölümlerinde de "Şener paşa darbe düşünmüyor artık" diyor:

HERKESİ TOPLAMIŞ

Aydın: Darbeyi Şener Paşa düşünmüyor artık, ben içindeyim.

Enis: Aylarca iddia etmiş

Aydın: Hurşit Tolon'u fazla bilmem de Şener Paşa'yı bilirim, bu salak neyine güveniyor ya.

Enis: (Aygün) Ya hepsini toplamış oraya bunları söylemiş.

AYGÜN BAKAN OLACAK

Engin Aydın'ın, Ergenekon'da gözaltına alındığında evinden çıkan 2.5 milyon euro ile de gündeme gelen Sinan Aygün'le ilgili "Ha darbe olursa Bakan olacak aklınca öyle mi?" sözleri de dikkat çekti.

İhtilal ihtimali

Ergenekon sanığı Engin Aydın, ajandasına 12 Mart müdahalesi öncesi çökertilen 9 Mart Cuntası'nda da yer alan Mümtaz Soysal'ın kuvvet komutanlarına verdiği brifingi dinledikten sonra "Kanaatine göre iktidar bu kafa ile giderse ordu müdahale edebilir" notunu düşmüş.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER