Ekonomi
  • 31.5.2007 13:21

AYGÜN: "KİMSE FIRSATÇILIK YAPMASIN, HALKIMIZ ETİ, SÜTÜ, PEYNİRİ HİSSETSİN"


TAHİR SARIKAYA
ANKARA- Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, bazı gıda maddelerindeki KDV oranlarının indirilmesi konusunda tüccar ve esnafa çağrıda bulunarak, "KDV indirimini tüketiciye yansıtın" dedi.


Yaptığı yazılı açıklamada, beyaz peynir, süt, et, kuru fasulye gibi halkın günlük yaşamında önem taşıyan ürünlerin KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e çekilmesinin, bu ürünlerin fiyatlarına en az yüzde 8.5 oranında bir indirim olarak yansıması gerektiğine dikkat çeken Aygün, "Kimse fırsatçılık yapmasın. Toptancıdan perakendeciye kadar, eli gıda maddelerine değen herkes bu indirimi vatandaşa hissettirsin" şeklinde konuştu.


Hükümete gıda maddelerindeki KDV'nin indirilmesi konusunda çok geç kaldığı eleştirisinde de bulunan Aygün, şunları söyledi:


"Yaklaşık 2 yıldır, gıdadaki KDV'nin indirilmesi ve KDV oranlarındaki çarpıklığın giderilmesini her fırsatta dile getirdik. Biz söyledikçe, Maliye Bakanı Unakıtan her defasında 'Asla olmaz' diyordu. Şimdi sandık gelince 'olmaz' denilen oldu. Halka birkaç yıldır daha pahalı et, peynir yedirmenin ne anlamı vardı? Demek ki isteyince değil, sandık gelince oluyormuş".
Açıklamasında beyaz peynir, süt, et, kuru fasulye gibi temel gıda maddelerindeki yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e çekildiğini hatırlatarak tüketicilere de seslenen ATO Başkanı Aygün, "Tüketiciler de, vergi oranları indirilen ürünlerin, indirim öncesi ve sonrası fiyatlarını kontrol ederek alışveriş yapmalılar. KDV'si indirilen gıda maddelerinin fiyatında en az yüzde 8.5 indirim yapılması gerekiyor. Tüketiciler indirim yapmayan dükkanları uyarmalılar. Gerekiyorsa bu marketlerden alışveriş yapmamalılar"
dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER