Asayiş
  • 10.6.2006 15:51

AZERİLER COHRANLI'NIN SINIRDIŞI EDİLMESİNİ BÖYLE DUYURDU!..

Çöhreqanlı bey azad edilerek Azerbaycana- Bakıya deport edildi.

Güney Azerbaycan Milli Oyanış Herekatının, teşkilat rehberinın deport edilmesi ile bağlı basın açıqlaması


GAMOH liderini Türkiye seferi zamanı dünen saat 11- de İstanbulda metbuat nümayendeleri ile qaldığı hoteldeki görüşü anında, İstanbul Emniyyyet qüvveleri terefinden hebs edilerek Emniyyet İdaresine aparılan M. Çöhreqanlı bir gün boyunca dış dünyadan tamamı ile tecrid edilmişdir. GAMOH lideri, daha sonra ağır tehlükesizlik tedbirleri altında İstanbul Hava Limanına aparılaraq, Azerbaycan Paytaxtı Bakiya deport edilmişdir. Diqqetinize çatdırırıq ki, Çöhreqanlı bey indi tam arxayın yerde ve güvendedir.
Türkiye iqtidarının Çöhreqanlı beyin hebs edilmesi ve deport edilmesi ile bağlı qerarı, Çöhreqanlı beyin Türkiye açıqlamalarından ciddi şekilde narahat olan İranın, dövlet ve hökümet seviyyeli ağır tezyiqleri, resmi Tehranın Türkiye dövletine qarşı ultimativ tehdidleri, elece de GAMOH başqanının şexsen özünün heyatına qarşı ciddi tehlükenin mövcudluğu ile izah olunur.
Onu da qeyd edek ki, İran Fars faşistlerinin Güney Azerbaycanda töretdiyi vehşilikler barede heqiqetlerin Çöhreqanlı beyin dilinden Türkiyede geniş açıqlanması, GAMOH liderinin ictimaiyyet ve medianın ciddi diqqet merkezinde olması, İran rejiminin ve Türkiyede nüfüz sahibi olan bir sıra dairelerin ciddi narahatlıq ve teşvişine sebeb olmuşdur. Bununla da GAMOH liderinin gözlenilmez olaraq hebs olunması ilk olaraq onun İrana verilmesi ehtimalının real tehlükeye çevrilmesine sebeb olmuş ancaq şükürler olsun dostların ciddi desteyi ve müdaxilesi ile bu tehlüke aradan qalxmışdır.
Sonda ise, GAMOH lideri ilgili ciddi narahatlıq içinde olan böyük TÜRK milletini özellikle Azerbayca Türklüyünü tebrik edir ve bütün feallarımıza artıq her-hansı narahatlığa esas qalmayıb deyirik.

Qeyd: Türkiye hökümeti bütün baş verenlerle bağlı helelik resmi açıqlama vermeyib.

Güney Azerbaycan Milli Oyanış Herekatı

 

ISTANBULDA GOZ HAPSINE ALINAN GUNEY AZERBAYCAN ( IRANIN KUZEYI) MILLI UYANIS LIDERI  M. COHRANLI BUGUN TURKIYEDEN BAKU’YE  HAVA YOLU ILE GONDERILDI.   

COHRANLI BEYI HAPIS EDILMESI VE YURT DISINA CIKARILMASININ SEBEBI, IRANA YAPTIGI SERT HUCUM VE KONUSMALARDAN IRAN HUKUMETININ RAHATSIZ OLDUGU SEKLINDE YORUMLAR GELDI.

GELEN HABERLERE GORE : TURK HUKUMETI SAYIN COHRALIYI IRANA NIN ISTEGI OLAN IRANA SEVKEDILMESINDENSE , AZERBAYCANA ILETMEYI DAHA UYGUN GORMUSDUR.  ZIRA IRANDA SAYIN COHRANLIYI IDAM BEKLEMEKTEDIR.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:55

İLGİLİ HABERLER