Gündem
  • 11.7.2007 00:03

BAHÇELİ: AK PARTİ İNANÇ HORTUMCULUĞU YAPIYOR!..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Temmuzda yapılacak seçimler sonrasında oluşacak yeni meclisin ilk görevinin cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçmek, ikinci görevinin de, bölücü terörün kökünü kazımak amacıyla tezkereyi çıkarmak olduğunu söyledi.
      Partisinin Yozgat Cumhuriyet Alanı’nında düzenlediği mitinge katılan Bahçeli, yeni mecliste AK Parti ile birlikte çok partinin yer alacağını ifade etti.
      Milli ve manevi değerlerin siyasi çatışma haline geldiğine dikkati çeken Bahçeli, cepheleşmenin tehlikeli boyutlara ulaştığını öne sürdü.
      Bu kutuplaşmanın her alana yayıldığını iddia eden Bahçeli, şunları söyledi:
      "Etnik temelde bölücülük tahrik ediliyor. İnanç temelinde bölünme körüklenmektedir. Ayrışma ve cepheleşme derinleşiyor. AK Parti bundan siyasi çıkar sağlıyor. Laik, Müslüman, dindar, dindar olmayan diye kamplara bölmek isteyen AK Parti, siyasi gelecek peşindedir. AK Parti inanç hortumculuğu ve siyasi kışkırtılıcılık yapıyor. İlkesiz ve inançsızlığını, beceriksizliğini bu şekilde gizliyor."
     
     UMHURBAŞKANLIĞI KONUSU
      Bahçeli, cumhurbaşkanlığı makamının çözümsüzlüğe itilerek, ülkenin bir kaos süreklenmek istendiğini öne sürdü. Bahçeli, "Bu makam devletin birliğini temsil eden bir makamdır. Bu makam üzerinde inatlaşma, işgal etme, siyasi kültürümüzle bağdaşmayan davranışlar sergileme Türkiye’yi tehlikeli yola sürükler" dedi.
      Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
      "Başbakan, cumhurbaşkanı olmak için heveslendi, olmayacağını anlayınca, en son gün Gül’ü aday gösterdi. Bunun üzerine de mazlum ve mağduriyet rolü oynayarak, Türkiye’yi bir karanlığa gömmek istemektedir. AK Parti uzlaşmayı tercih etmiş olsaydı, istişareyi bir erdem kabul etseydi, Gül’e bir zaman tanısaydı, belki uzlaşmayla cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşirdi. Bunu yapmadılar, cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya çekmek istiyorlar. Aynen YÖK, aynen Türk Silahlı Kuvvetleri, aynen yargı gibi. Anayasa Mahkemesi şimdi bir karar verdi. Bu karara herkes saygılı olmalı. Seçimler sonrasında TBMM yeniden oluşacak, kime Allah nasip ederse, ama AK Parti’yle birlikte çok partinin bulunduğu bir meclis olacak. Başbakan bu gerçeği görüyor, oy kaybediyor, itibar kaybının farkında. Mağdur ve mazlum rolüyle (367’yi önümüze çıkardılar, bize 400 vekil verin) diyorlar, hadi oradan 550 senin olsa, sen bir şey yapamasın, beceriksizsin" Bahçeli, 23 Temmuzda önce Meclisin başkanını, sonra komisyonları seçmesi, milletvekili yemininden sonra cumhurbaşkanlığının seçime hazır hale gelmesi ve TBMM’nin 11. cumhurbaşkanını, uzlaşmayla, hoşgörüyle, Türkiye Cumhuriyetini krize sokmadan, iç çatışmaya, bölünmeye fırsat veremden seçmesi gerektiğini ifade etti.
      Meclisin ilk görevinin cumhurbaşkanlığı seçimi olması gerektiğini dile getiren Bahçeli, "İkinci görevi, bölücü terörün kökünü kazımak amacıyla tezkereyi çıkarmalı, Türk Silahlı Kuvvetlerine (alın) demeli, ne yapıyorsan, bitir bu terörü, Kandil’e gitmek gerekiyorsa gitmeli, (acaba ABD, Barzani ne diyor) gibi sözler söylemeden, gereken yapılmalı. Her gün bir evin ocağını söndürmeye kimsenin hakkı yok" dedi.
     
     "KOALİSYON HESABIMIZ YOK"
      Bahçeli, "Er meydanında gür sesle söylüyorum, MHP’nin hedefi tek başına iktidar olmaktır. Şununla bununla koalisyon hesabı yoktur. Allah tek başına iktidarı nasip ederse, tahribatı önlemek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden inşa etmek istiyoruz" diye konuştu.
      Bahçeli, AK Parti’nin oy kaybettiğini öne sürerek şunları kaydetti:
      "Oy kaybediyorsun, iktidarı kaybediyorsun, iktidar olmak için milliyetçiliğe sarılıyorsun, saldırıyorsun. Temiz, inanmış insanları kandıracağını zannediyorsun. Sen yalnız yürümüyorsun, yola devam derken, kiminle yol arkadaşlığı yapacağını söylemeye başladın. Yol arkadaşın Erbil’de Barzani, diğeri İmralı’da bulunan terörist başı. MHP’nin yol arkadaşı büyük Türk milletidir."
     
     "AK PARTİ İKTİDARI SON BULUYOR"
      MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bin 694 gündür devam eden AK Parti iktidarının son bulduğunu ileri sürerek, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
      "Kara bir dönem nihayet noktalanıyor. Yozgat da tüm Türkiye gibi huzura, refaha, adalete kavuşmak için gün sayıyor. Yozgatlı tam 12 gün sonra seçim sandığı önüne geldiği zaman teslimiyetçileri elinin tersi ile itmek için bekliyor. Yozgatlı yıllar süren kara talihini düzeltmek için 22 Temmuzu heyecanla gözlüyor. Sıkıntılarınızı biliyorum, dertlerinizin farkındayım, takatiniz kalmadı, moraliniz tükendi ve daha da önemlisi sabrınız kalmadı. Bu 4 yıl boyunca perişan oldunuz, işsizsiniz, tarım ürünleri para etmiyor, borçlarınızı ödeyemiyorsunuz, hayvancılık artık karın doyurmuyor, nüfusunuz arttı, arazileriniz küçüldü ihtiyaçlarınız çoğaldı, yoksulluktan yıldınız, yolsuzluktan bıktınız, geleceğinizi borçlandırdınız. Her evde geleceği belirsiz bir evlat var, Yozgatlı Yozgat’ı hızla terk ediyor, ekmek kazanmak için büyük kentlere gidiyor. Yozgat’ta sanayi kalmadı, ticaret zayıfladı, çiftçi tükendi, hayvancılık can çekişiyor, pazarda satılacak malınız, dükkanda satın alan da yok, siftahsız esnafımız kepenk kapatıyor.
      Başbakanın (geliştik) dediği, Türkiye’nin zengin yüzü görüyorum ki Yozgat’a uğramamış. Başbakanın kalkınma zannettiği, yükselen borsa, Yozgatlıya bir yarar sağlamamış. Yozgatlıya soruyorum, yoksullaşan Yozgatlının bankada parası mı var? İşsiz gezen Yozgatlının borsada hissesi mi var? Yoksa yastık altında altını ve doları mı var? Elbette yok, sizde de yok, Anadolu’nun diğer yerlerinde de yok. Sefalet ve açlık alabildiğine yayılmış, Trakya’da da yok, şikayet yaygınlaşmış, peki kim de var, kim AK Parti’den kazanmış, kim AK Parti’nin arkasında, kim AK Parti’yi destekliyor?" "Türkiye’nin varlıklarını kapışan, yabancı yatırımcının AK Parti’den memnun" olduğunu iddia eden Bahçeli, "1’e 5 kazanan, sıcak para kazanan bankerler AK Parti’den çok memnun. Milli sermayeyi tüketen yabancı, bankacı AK Parti’den çok memnun. Zaten AK Parti de onları memnun etmek için iktidarda tutunmaya çalışıyor" dedi.
      Bahçeli, konuşmasının ardından partilileri selamladı, karanfil attı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:30

İLGİLİ HABERLER