Gündem
  • 27.6.2010 00:05

BAHÇELİ: "YOKSULLUK ARTIYOR"

CİHANBEYLİ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de yoksulluğun arttığını, işsizliğin yaygınlaştığını savunarak, ülkede bunu çözebilecek bir siyasi anlayışı hakim kılmak gerektiğini söyledi.
Bahçeli, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal'ı makamında ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Belediye çalışmalarında bazı engellemelerle karşılaştıklarını öne süren Önal, Bahçeli'den bu konuda yardım istedi.
Ziyaretin ardından Belediye Binası balkonundan partililere seslenen Bahçeli, 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde partisinin çok sayıda belediyede işbaşına geldiğini belirtti. MHP'den seçilen belediye başkanlarının MHP'nin değil, halkın başkanı olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
''Ülkemiz sıkıntılı bir dönem yaşamaktadır. Bazı konular vardır, partiler üstüdür. Birlik, beraberlik içerisinde hareket etmeye mecburiyet vardır. Özellikle son 15-20 gün içerisinde yaşamış olduğumuz büyük acı ve ıstıraba son vererek birlik ve kardeşliğimizi korumakta yarar vardır. Türkiye'nin gündemini de unutmamak lazım. Bugün ülkemizde yoksulluk artmakta, işsizlik yaygınlaşmakta, bunu çözebilecek bir siyasi anlayışı ülkede hakim kılmak gerekmektedir. Eğer Anayasa üzerinde bir referandum yapılacaksa; işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa ve geçim darlığına 'dur' diyebilecek bir işareti referandumda hissettirmeliyiz. Önümüzdeki günler milletimiz için çok önemli kabul edilmeli. Sağduyuyla hareket etmeliyiz. Duygusal davranışlardan kaçmalıyız. Yanlış üzerinde ısrar etmemeliyiz. Yanlışı kim yapıyorsa onu da ikaz etmesini bilmeliyiz.''
Bahçeli, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:30

İLGİLİ HABERLER